Hamarosan sofőr nélküli taxikkal is közlekedhetünk Londonban 1

Az önmagukat irányító taxik London városában 2021-től válnak elérhetővé a lakosság számára, derült ki az Addison Lee vállalat nemrégiben nyilvánosságra hozott terveiből.

Hamarosan sofőr nélküli taxikkal is közlekedhetünk Londonban 3

A Taxitársaság bejelentette azt is, hogy szövetségre lépett egy Oxbotica nevű vállalattal, amely az önvezérlő szoftverekre specializálódott. A két vállalat együtt fog dolgozni azon, hogy létrehozzák Londonnak és a környékének a digitális térképét, ami nagyjából 250 ezer mérföld hosszúságú úthálózatot jelent a fővárosban és környékén. Azonban ezen felül a térképnek tartalmaznia kell majd az összes lámpát, kresztáblát, útpadkát, egy szóval minden apró részletet, hogy a sofőr nélküli taxik hadrendbe állhassanak.

„A városi közlekedés alapjaiban fog megváltozni a következő 10 év során az önjáró, sofőr nélküli szolgáltatásoknak köszönhetően. Ebben pedig mi az éllovasok közt szeretnénk lenni, többek közt az által, hogy már most a tettek mezejére lépünk.” – nyilatkozta Andy Boland a cég vezérigazgatója.

Hamarosan sofőr nélküli taxikkal is közlekedhetünk Londonban 4

„A teljesen automata járművek és technológiák fejlődésében rejlik a kulcs számos mai probléma megoldásához ami a közlekedést illeti. A sofőr nélküli fuvarok megosztása más emberekkel csökkentené a dugót, növelné a szabad parkolóhelyek számát, és a légszennyezést is csökkentené, főleg, ha a zéró emissziós járművek is elszaporodnak.”

Az Addison Lee célja, hogy a rohamosan növekvő autós szolgáltatások piacából egy minél nagyobb szeletet birtokoljon, ami a becslések szerint 2035-re kb. 28 milliárd fontos értéket képvisel majd.

A sofőr nélküli járművek bevezetését egyébként többek közt Philip Hammond  pénzügyminiszter is támogatta. A konkurens Uber cég is nagy erőkkel dolgozik a sofőr nélküli szolgáltatások bevezetésén, és velük aztán nem könnyű lépést tartani manapság. Az Addison Lee nevű céget egyébként 1975-ben alapították Nagy-Britanniában, és mára a legnagyobb privát autóbérléssel foglalkozó cégévé nőtte ki magát.              Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás