Hamarosan megszűnhet a karantén a Nagy-Britanniából a sárga listás országokba utazóknak 1

A borostyán színű listán szereplő országokból az Egyesült Királyságba visszatérő, teljesen beoltott személyek számára „július végétől” már meg lehetne szüntetni a kötelező karantént – állította egy iparági szakértő.

Hamarosan megszűnhet a karantén a Nagy-Britanniából a sárga listás országokba utazóknak 3

Paul Charles, a PC Agency utazási tanácsadó cég vezérigazgatója elmondta, hogy június 28. lehet a dátuma egy „mérföldkőnek számító felülvizsgálatnak”, amikor is a miniszterek majd megállapodnak végre abban, hogy azok, akik mindkét dózist megkapták, elfelejthetik a jelenlegi 10 napos karanténra vonatkozó követelményt. Előrejelzése szerint a változások ezután kb. július végétől léphetnének majd életbe.

Jelenleg ugyanis az oltottsági státusz nincs hatással az Egyesült Királyságba beutazó személyekre vonatkozó szabályokra.

A brit kormány májusban bevezette az úgynevezett „jelzőlámpás” rendszert, amely a koronavírus újrabehozatalának kockázata szerint vörös, borostyán vagy zöld színűnek minősíti az országokat. A karanténra és tesztekre vonatkozó szabályok pedig szintén ennek függvényében szigorodnak.

A világ országainak döntő többségét borostyán kategóriába sorolták, beleértve az USA-t és Európa nagy részét is, és emiatt összesen három Covid-teszt elvégzése is szükséges az Egyesült Királyságba belépő vagy visszatérő személyek számára, valamint egy 10 napos otthoni karantén. Emiatt sokan el se tudnak menni nyaralni vagy rokonokat látogatni.

A zöld listán továbbra is mindössze 11 ország található, amelyek közt nincs egy közkedvelt célpont sem a nyaralni vágyók számára. Sajnos Magyarország sincs a listán…

Mr. Charles azt is előrejelezte, hogy a közlekedési minisztérium következő, június 24-i felülvizsgálatán nem lesz változás a zöld listán. A miniszterek is megerősítették, hogy fontolóra veszik, hogy a mindkét oltást megkapott utasok kihagyhassák a karantént – írta a Daily Telegraph.

A kormány szóvivője elmondta, hogy az oltási program folyamatos sikere nyomán végre megkezdődhet az „oltások szerepének mérlegelése” az országba beutazó személyek esetében.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után