Az év legelső napján szenvedett halálos balesetet egy magyar fiú Skóciában. A 13 éves unokatestvére is a kocsiban ült.

393772-david-gaspar-uploaded-january-13-2016-died-january-1-2016-police-collect

Gáspá Dávid sajnálatos módon halálos sérüléseket szenvedett, amikor a Ford Fusion típusú gépjármű egy Vauxhall-lal ütközött Edinburgh-ben. A karambol az év legelső napján történt, reggel 6:45-kor a Murrayburn Road-on.

Az alig 20 éves fiatal srác Szeptemberben érkezett Skóciába, hogy új életet kezdhessen. Az ütközéskor 13 éves unokaöccse is a kocsiban volt, de ő csodával határos módon túlélte a balesetet. Dávidot a Western General kórházba szállították a helyszínre kiérkező mentők, de az életét már nem tudták megmenteni.

Dávid unokatestvérét is kórházba szállították, de sérülései nem voltak súlyosak, így ő maradandó károsodás nélkül megúszta. A másik autó sofőrjét szintén kórházban kell ápolni, ő ugyanis a mellkasán sérült. A fiatal fiú családja teljesen összeomlott a hír hallatán.

„Nagyon szerettük a fiúnkat, és a halálhíre sokkolt bennünket. Csak most szeptemberben érkezett Edinborough-ba, hogy új életet és szebb jövőt teremthessen magának és családjának. Szörnyű, és nagyon szomorúak vagyunk, hogy nincs többé köztünk. Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy ő már egy jobb helyen van. Szeretnénk megköszönni a mentőknek, hogy mindent megtettek, hogy megmentsék őt.

Szeretnénk továbbá megköszönni a környéken lakóknak, hogy Dávid unokatestvérét, az otthonaikból kirohanva ellátták közvetlenül a baleset után. Szeretnénk továbbá megkérni mindenkit, aki látta, hogy mi történt, hogy tegyen vallomást a rendőrségen.” – nyilatkozták az elhunyt fiú szülei.

A rendőrség továbbra is vizsgálja a magyar fiú ügyét. Részvétünk a családnak.     Forrás: http://news.stv.tv/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]