Gokartozz Magyarokkal – ez a jelmondata a Hungarian Motorsport Club-nak melyről egyre több helyen olvasni az angliai magyar sajtóban és közösségi platformokon.

 

gokart Angliában

Nem szeretnénk lemaradni, így kicsit utána jártunk, hogy pontosan miről is szól ez a kezdeményezés, az egyik alapítót, János Lászlót (Laci) sikerült utolérnünk egy rövid interjú erejéig, aki nagyon szívesen válaszolt a kérdéseinkre.

Hunglia:
– Kérlek először röviden mond el miről is szól a HMCL, mi a célotok ezzel a kezdeményezéssel.

Laci:
– Az elsődleges célunk a jó szórakozás, minden döntésünk ennek van alá rendelve. Mivel a hobbink a gokart versenyzés, úgy éreztük, jobban fogunk szórakozni ha több magyarral tudunk együtt versenyezni ezért megalapítottuk ezt a non profit klubot. Tehát összefoglalva, a klub gokartozásról és a jó szórakozásról szól elsősorban, de az új barátok megismerése sem utolsó szempont.

Hunglia:
– Mikor és miért alakultatok klubbá?

Laci:
– 2014-ig egy baráti társaságként jártunk versenyezgetni, de ezzel nem voltunk túl elégedettek. Nem tetszett, hogy a versenyek után nem tudtunk a többi résztvevővel beszélgetni a versenyről, mert mindenki ment az útjára, illetve mindig mások voltak az ellenfelek. Volt hogy nagyon erősek, vagy nagyon gyengék voltak hozzánk képest. Úgy gondolkoztunk, hogy Angliában egy nagyvárosnyi magyar élhet, ezért biztos, hogy nem mi vagyunk az egyetlen gokart rajongók. 2014 nyarán létre is hoztuk a HMCL Facebook oldalt, majd idővel elkészült a weblapunk is.

Hunglia:
Mekkora az érdeklődés,  jelenlegi létszám?

Laci:
– A Februári versenyünkre már több mint 40 ember adta le a nevezését, de vannak akik már szóltak hogy jönnek, viszont még nem erősítették meg a részvételüket. Folyamatos a növekedés illetve pozitív visszajelzésnek értékeljük, hogy az emberek nagy része aki egyszer eljött, a csapatunk tagja marad és velünk tart több versenyre is.

Hunglia:
-Mit gondolsz, minek tudható be ez a pozitív hozzáállás a klubotokhoz?

Laci:
– Elsősorban talán a non-profit szervezésnek. Ha valaki gokartozni szeretne angliában, és ezt megteheti a honfitársaival, nincs oka nem kipróbálni a klubunkat. Ha esetleg az látszana, hogy ez egy vállalkozás, ami belőlük akar megélni, nagy eséllyel minket kihagyva gokartoznának.  A másik ok talán a barátságos hangulat, az ügyesebb tapasztaltabb versenyezők próbálják segíteni az újoncokat, illetve ha valaki esetleg kicsit lassabb, ugyanolyan szívesen látjuk a klubban, mint aki azonnal a mezőny elején megy. De talált már egymásra fiú és lány a klubnak köszönhetően. Amiben tudjuk segítjük egymást, legyen az munka vagy szállás keresés, esetleg tanács az angliai élettel kapcsolatban.
Vagy említhetném, az utazásban segítést, akinek nincs autója annak találunk helyet egy a környékén lakó, versenyre induló autójában.

gokart Angliában 2

Hunglia:
– Mik a további terveitek, céljaitok?

Laci:
– Gokartozni gokartozni gokartozni 🙂 Komolyra fordítva, megfelelő létszám esetén, szeretnénk, súlykategóriák szerinti bajnokságot, aki kicsit is otthonosan mozog az autósportok világában, jól tudja mennyit számít a súly. Akár már 10kg különbség is dönthet egy-egy helyezésről, feltételezve, hogy a két versenyző hasonló tudású. Ezen kívül van egy külön Hölgy kategóriának, az AMRH Ladie’s Cup, ha több hölgy versenyző lesz, akkor nekik is külön álló versenyük lehetne, a jelenlegi vegyes mezőny helyett. Néhányan érdeklődtek gyerek versenyek iránt is, talán egyszer abból is lehet valami.

Hunglia:
– Tehát vannak támogatóitok is?

Laci:
Igen. Több kisebb-nagyobb angliai magyar cég, vállalkozó szponzorál minket, többnyire nyereményekkel, ajándékokkal, de például már az első három versenyünk névadói is megvannak. Az esetlegesen befolyt összegeket leginkább promócióra, nyereményekre költjük.

gokart Angliában 3

Hunglia:
Mi volt a legjobb élményed a klubbal?

Laci:
Hát szinte csak jó élményeim voltak, de ha egyet ki kell emelni, nagyon örültem mikor az egyik srác hirtelen elveszítette a munkáját, majd egy másik versenyzőnek köszönhetően két napon belül eltudott helyezkedni.
Hunglia:
– Mit üzensz az olvasóknak, leendő versenyzőknek?

Laci:
– A gokartozás egy olyan dolog, amit az életben legalább egyszer ki kell próbálni, aztán kiderül hogy egy új szerelem, vagy csak egy “egyéjszakás” kaland lesz a dologból. Nem nagyon tudok jobb alkalmat erre a próbára a Hungarian Motorsport Club London-nál.

gokart Angliában 4

Elérhetőségeik:
Weboldal
Youtube
Facebook Oldal
Facebook Csoport

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/