Friss hírek, infók a korlátozásokkal, az oltással és a koronavírussal kapcsolatban Nagy-Britanniában 1

A Covid-korlátozások hamarosan esedékes megszüntetésének tervét a fertőzések számának gyors emelkedése miatt lehet, hogy el kell tolni egy későbbi dátumra, derült ki a brit kormány egyik szóvivőjének nyilatkozatából. Mivel az új fertőzöttek száma több mint két hónapja nem volt ilyen magas, Boris Johnson aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az időseket és a sérülékenyeket veszélyeztetheti, ha az oltási program sikere ellenére túl hamar oldja fel a korlátozásokat.

Friss hírek, infók a korlátozásokkal, az oltással és a koronavírussal kapcsolatban Nagy-Britanniában 3

A miniszterelnök azonban továbbra is azon az állásponton van, hogy egyelőre az adatok alapján nem tűnik úgy, hogy az ütemterven módosítani kellene. De ezt követően hozzátette: „Azt kell jobban átlátnunk, hogy az oltási program mennyiben véd meg bennünket, különösen az időseket és a sérülékenyeket, egy esetleges új hullám ellen – és attól tartok, hogy az adatok ezen a területen még mindig nem egyértelműek.”

Eközben ugyanakkor az oltási program egy újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis szerdára a szigetországban élő felnőttek 75%-a megkapta legalább az első oltását. Az oltás bevezetésének csaknem hat hónappal ezelőtti kezdete óta összesen 39 585 665 ember kapta már meg az első adagot Nagy-Britanniában. Ez az összes 18 éves vagy annál idősebb ember 75,2 százalékának felel meg. Ez az arány Wales területén még ennél is magasabb, ott ugyanis a felnőtt korú lakosságnak már több, mint a 85%-a van túl az első oltáson.

Ugyanakkor sajnos az elmúlt 24 óra leforgása alatt 4330 új igazolt koronavírus-esetet regisztráltak az országban, ami további ugrásszerű emelkedést jelent a keddi 3165 esethez képest, és egyben április 1. óta a legmagasabb érték. Az elmúlt hetekben, hétről hétre átlagosan 35%-kal emelkedik a fertőzöttek száma, és durván 17%-kal a kórházi betegfelvételeké, ami nem túl jó hír sajnos, és a terjedőben lévő indiai variánsnak betudható.

A döntés arra vonatkozóan, hogy június 21-én feloldják-e Nagy-Britanniában a maradék korlátozásokat is, 14-én várható, de az egészségügyi miniszter már utalt rá, hogy akár néhány nappal korábban is fény derülhet rá.

Amit még fontos figyelemmel kísérni a csütörtöki nap folyamán, hogy a brit kormány ma fogja frissíteni, a külföldi utazásokra vonatkozóan, hogy mely országok tartoznak a zöld, borostyán és vörös listára. A miniszterelnök természetesen jól ráijesztett már megint mindenkire, ugyanis arra figyelmeztetett, hogy nem fognak teketóriázni, ha szükséges, újabb országok kerülhetnek a vörös, vagy a borostyán listára. Ez viszont azzal a veszéllyel fenyeget a már külföldön levők számára, hogy hazatérésükkor nem várt, akár igen komoly extra költségekkel és karanténnal is kell számolniuk.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után