Friss hírek az Angliából külföldre utazás és a „zöld listás” országok kapcsán 1

A teljesen beoltott Nagy-Britanniában élő emberek ezen a nyáron már korlátozások nélkül látogathatnak Európába.

Friss hírek az Angliából külföldre utazás és a „zöld listás” országok kapcsán 3

Az EU nagykövetei támogatták azokat a terveket, amelyek lehetővé teszik az Egyesült Királyságból indulók beutazását az EU-ba, ha mindkét adag koronavírus elleni vakcinát megkaptak – erősítette meg az EU Tanácsának portugál elnökségének szóvivője. Az egyes országok azonban továbbra is külön külön eldönthetik majd, hogy be akarják-e engedni a szigetországból érkezőket, vagyis ez azokra az országokra vonatkozik majd, amelyek elfogadják ezt a javaslatot.

Az Angliából külföldre utazók az NHS alkalmazást használva bizonyíthatják majd, hogy teljes mértékben beoltották őket a vírus ellen. Már Görögország és Portugália is azok közé az országok közé tartozik, amely befogadja az Egyesült Királyságból érkező utazókat, ha az oltás mindkét adagját megkapták, vagy negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni a közelmúltból.

Már más országok is jelezték egyébként, hogy be fogják engedni a Nagy-Britanniából érkezőket. A múlt héten például Spanyolország is jelezte, hogy oda is mehetnek majd a britek nyaralni május 20 után, és sem PCR teszt, sem karantén nem vár rájuk.

Egy másik jó hír pedig, hogy a brit közlekedési miniszter nemrég elhintette, hogy a „zöld listán” szereplő országok száma hamarosan nőni fog. Az olyan népszerű célpontok, mint Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Görögország, még a borostyán listán szerepelnek. Grant Shapps a lakosság türelméért esedezett, és azt mondta, hogy heteken belül újabb országokat vesz majd fel a zöld listára.

Arra a kérdésre, hogy szorgalmazza-e a zöld lista kibővítését, a BBC Radio 4 Today című műsorának azt mondta: „Természetesen és ennek az az oka, hogy az oltási programunk a vártnál is jobb ütemben halad, és csak arra kell várnunk, hogy más országok utolérjenek minket, és ez hamarosan meg is fog történni.”

Ezt követően azt is elmondta, hogy az országokat külön külön, egyesével vizsgálják majd meg, hogy felkerülhetnek-e a zöld listára, továbbá hozzátette, hogy az egyes listákon szereplő országok sorát pedig három hetente fogják frissíteni.

Annak ellenére, hogy a brit kormány azt mondta az embereknek, hogy ne utazzanak ezekbe az országokba, a Telegraph elemzése szerint hétvégére már közel 270 000 Nagy-Britanniában élő személy lesz borostyán listás országok területén.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után