Megjött a legfrissebb elemzés a brit statisztikai hivataltól, a brit bevándorlási adatokról. A legújabb számok szerint még tovább emelkedett a nettó bevándorlók száma az Egyesült Királyságban. Itt van minden számokban.

UK-Border-Controls

A brit statisztikai hivatal jelentős emelkedésnek titulálta a bevándorlási adatokban egy év leforgása alatt bekövetkezett változást. Az elmúlt év során a nettó bevándorlás elérte a 318,000 főt, ami 109,000-es, nagyjából 50%-os emelkedés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Mind az EU-s, mind az EU-n kívülről érkező bevándorlók száma emelkedett. A nettó bevándorlás egyébként az egy év alatt az országban letelepedő, és az országot elhagyó emberek különbsége.

David Cameron, miniszterelnök szerint azok, akik nem lennének jogosultak az országban tartózkodásra, túl könnyen ki tudják használni a jogi kiskapukat manapság.

Brit bevándorlási statisztikák számokban:

  • Az elmúlt év során 641,000 ember költözött Nagy-Britanniába, és mindössze 323,000 hagyta el az országot
  • 284,000 ember emigrált munkaszerzés céljából, ami 70,000-es emelkedést jelent
  • A Romániából és Bulgáriából érkezők száma 2014 során a duplájára, 46,000 főre emelkedett
  • A nem brit EU-s állampolgárok foglalkoztatottsága Nagy-Britannia szerte 283,000 fővel magasabb most, mint egy éve

Mr. Cameron szerint a cél egyrészt a határátkelőknél az ellenőrzések szigorítása, továbbá az, hogy az országot kevésbé kecsegtetővé tegyék az illegális munkások számára. Azon cégeket, amelyek illegális munkást alkalmaznak, az állam akár £20,000-ra is büntetheti a jelenleg érvényes jogszabályok szerint. Ezen felül a tervezett szankciók közé tartozik, hogy az illegális munkások bérét az állam elkobozhatja, a munkáltatókkal pedig tudatni fogják, hogy mely dolgozó vízuma pontosan mikor jár le, és ha azt követően tovább alkalmazzák, a cég is komoly bírságra számíthat.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-32816454