Forradalmasíthatja az internetet és annak használatát az egész világ számára egy új, nagy áttörés 1

A tudósok a legfrissebb hírek szerint nagy lépést tettek a „kvantuminternet” létrehozásának irányába, ami alapjaiban változtatná meg a világháló működését mindenki számára a világon.

Forradalmasíthatja az internetet és annak használatát az egész világ számára egy új, nagy áttörés 3

A technológia lehetővé tenné az információ egy pillanat alatti „szállítását” és célba juttatását. Segítene egy korábban már többször emlegetett kvantumszámítási forradalom előidézésében, valamint radikális változást hozna a hálózatok működési elvében. Ehhez azonban a tudósoknak először ki kell találniuk az alapvető technológiát, hogy az összetettebb hálózatokban is használható legyen.

A tudósok most azonban azt állítják egy új tanulmányban, hogy sikeresen elvégezték ennek a létfontosságú munkának egy nagyon fontos részét, amely során sikeres „kvantuminformáció teleportálást hajtottak végre” a hálózat két, egymással nem közvetlenül összekapcsolt csomópontja között.

A tanulmány során a tudósok egy három csomópontból álló kvantumhálózatot hoztak létre, és mindegyik csomópontnak nevet adtak: Alice, Bob és Charlie. A hálózatban Alice csatlakozott Bobhoz, Bob pedig Charlie-hoz – de Charlie nem volt kapcsolatban Bobbal.

A tudósok azt mondják, hogy végre sikeresen megosztottak és juttattak át információkat Alice és Bob között, annak ellenére, hogy nem voltak közvetlen kapcsolatban. A kutatók eddig csak a szomszédos csomópontok közötti kapcsolatokat tudták kimutatni, és az új tanulmány az első áttörő siker ezen a téren.

A tudósok most azt remélik, hogy ez az első lépés lehet a kvantuminformációk megosztására épülő nagyobb kvantumhálózat kiépítése felé. Ez a technológia még “viszonylag a távoli jövő” a kutatók állítása szerint. Ez az új tanulmány azonban „lehetséges előrehaladási utat” kínál a technológia valós alkalmazásainak kidolgozásához.

„Ez az eredmény nem csak hatalmas győzelem a tudomány számára, hanem előrelépést jelent a valós problémamegoldás tekintetében is, amely ahhoz szükséges, hogy ezt a lenyűgöző kvantum alkalmazást a következő szintre emeljük.” – írja Oliver Slattery és Yong-Su Kim egy a témával kapcsolatos közös cikkében.

Valójában az ilyen rendszerek felépítéséhez robusztusabb rendszerekre, valamint új interfészekre lesz szükség, amelyek javítják majd egyben a rendszer hatékonyságát is. A szerzők szerint ez kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy a munka későbbi újabb áttöréseit a bonyolultabb kvantumrendszerekbe is beépíthessük.

A sikerről egy új tanulmány számol be, „Qubit teleportáció nem szomszédos csomópontok között kvantumhálózatban”, amely a Nature-ben jelent meg.     Forrásv

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után