Fordult a kocka: Először vannak többen, akik a kilépést ellenzik Nagy-Britanniában 1

A brit szavazók többsége már úgy gondolja, hogy a Brexit rossz döntés volt – ez derült ki a legújabb felmérésből, ami az előrehozott szavazás bejelentése után 10 nappal készítettek.

Fordult a kocka: Először vannak többen, akik a kilépést ellenzik Nagy-Britanniában 3

A YouGov/Times felmérése alapján a megkérdezettek 43%-a szerint még mindig jó döntést hoztak a kilépéssel. Azonban 45%-a a megkérdezetteknek már sokkal inkább rossz döntésnek tartja. Ez azután derült ki, hogy a YouGov egy másik felmérése azt az eredményt hozta, hogy most már a 44%-a a megkérdezetteknek ellenzi a kilépést, és ugyanekkora százaléka támogatja.

A vélemények főképp a múlt havi események hatására változtak meg, amikor is hivatalosan életbe lépett az 50. cikkely, és ezzel megkezdődött a kilépés folyamata. A bizonytalan szavazók százaléka stabilan 12 % január óta. A Times által publikált felmérés szerint a maradás mellett voksolók 89%-a még mindig biztos benne, hogy ez egy rossz ötlet, miközben a kilépés mellett szavazók 85%-a támogatja még mindig az elválást az Uniótól. A számok tehát azt mutatják, a Brexit ellenzők száma az eddigi legmagasabb, pont a kormány számára kulcsfontosságú időkben. A felmérés elkészítéséhez több, mint 1500 embert kérdeztek, hogy a minta kellően reprezentatív legyen. Ez az első eset, hogy az Brexit ellenes nézet nagyobb arányban jelent meg, mint a kilépést támogató.

May azzal indokolta az előrehozott szavazást, hogy a konzervatívok teljesen egységes véleményen vannak a Brexitet illetően, viszont Westminster összességében nem, és kell ez a mandátum ahhoz, hogy az elkövetkező 2 év tárgyalásait teljes támogatottsággal végigvigye. Ez azután történt, hogy a felmérések szerint a miniszterelnök rekord magas elégedettségi eredményeket ért el, és most még inkább elszántabb egy még nagyobb parlamenti többség megszerzéséért. Az ellenfelei szerint a szavazás életre hívása egy meggondolatlan, opportunista lépés, amivel az ellenzéket akarja szétzúzni. A kampányában May egy „stabil és erős” Nagy-Britanniát ígér, és visszautasította a televíziós vitákban való megjelenést, noha már 115 000 aláírásnál jár a petíció, ami meg akarja győzni erről.

Ezek az eredmények pont azután jöttek ki, hogy May egy „konstruktív” beszélgetést folytatott Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével a Downing Streeten. A miniszterelnök egy vacsorát töltött el az elnökkel, valamint Michel Barnierrel, aki az EU részéről a tárgyalások vezetője lesz. Ez a találkozás pont néhány nappal előzi meg a hétvégi csúcstalálkozót, ahol a tagállamok vezetői megszavazzák a tárgyalások során megbeszélni kívánt pontokat, és az álláspontjaikat ezekről.

May szerint a találkozó Junckerrel azért volt, hogy megerősítse, az Egyesült Királyság megőrzi „mély és különleges” kapcsolatát az Unióval a kilépés után is. „A miniszterelnök nagyon konstruktív találkozón vett ma részt mr. Junckerrel” – mondta a kormányszóvivő. „A hivatalos levél után, amely az 50. cikkely aktiválásáról értesítette az Uniót, a miniszterelnöknek nagyon fontos volt, hogy biztosítsa őket, még mindig mély és erős barátsággal viseltetnek az EU iránt. Ezután ő és Juncker egy sor nemzetközi ügyről beszélgettek.”

Eközben Boris Johnson még mindig ragaszkodik ahhoz a kétes kijelentéséhez, miszerint az UK heti 350 millió eurót küld az Uniónak, amit az egészségügyre is fordíthatna. Pedig az állítást már több hivatalos statisztikai hivatal is megcáfolta, és „félrevezetőnek” titulálta, amivel megvezették a Brexit szavazókat. A szavazás után egyébként a kampány egyik fő arca, Nigel Farage beismerte a „hibát”, azonban mr Johnson még most is azt mondta a Good Morning, Britain! műsorban, hogy ez az adat teljes mértékben igaz.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után