kijárási korlátozás Nagy-Britannia

Boris Johnson a vasárnap esti beszédében elég sok témakört érintett, miközben arról beszélt, milyen változások jönnek, és mikor, és miért, és hogy stb. Elég sok kritika érte, melyek szerint csak parttalan hablatyolás volt az egész, és tulajdonképpen semmi konkrét nem is hangzott el. Ezt mindenki döntse el magának, mi azért megpróbáljuk gyorsan összefoglalni, hogy mik voltak a fontosabb pontos, amik mindenkit érintenek.

Fontos új változások a kijárási korlátozás kapcsán Angliában – összefoglalás az elmúlt 24 órában elhangzottakból 2

Nagy-Britannia a koronavírus ellen folytatott harcnak egy újabb szakaszába lépett, aminek a brit miniszterelnök úgy fogalmazta meg a lényegét röviden, hogy mostantól az alapszabály a „maradjunk otthon” helyett a „maradjunk éberek”. A járvánnyal közben továbbra is rengeteg ország küzd, és világszinten mostanra a fertőzöttek száma elérte a 4 milliót, a halálos áldozatoké pedig 280 ezer fő fölött van.

A miniszterelnök az olyan munkásoknak, mint pl. az építőiparban és gyárakban dolgozók, akik nem tudnak otthonról dolgozni, azt mondta vasárnap este, hogy menjenek vissza dolgozni hétfőtől, amennyiben biztonságosnak ítélik meg a helyzetet. Hozzátette azt is, hogy amennyiben lehet, kerüljék a tömegközlekedési eszközök használatát.

Az új szabályok értelmében ettől a héttől az emberek napozhatnak a parkokban, vagy sportolhatnak közösen azokkal, akikkel egy háztartásban élnek, utazhatnak és igénybe vehetnek olyan létesítményeket, mint például a golfpályák és teniszpályák, valamint korlátlan mennyiségű testmozgást végezhetnek naponta a szabadban.

Sőt, amíg tartják a két méter távolságot addig az új szabályok értelmében barátok és családtagok, vagy épp párok, akik sokan már vagy 8 hete nem látták egymást és idejük nagy részében egymástól elszeparálva élnek, mert nem egy háztartásban laknak, szintén találkozhatnak végre.

A következő szakaszban, ami júniusban kezdődik majd, a „nem alapvető” üzletek, óvodák és néhány általános iskola is újból meg fog nyílni. A vendéglátóipar egyes részei is újból megnyílhatnak majd, azonban a Mr. Johnson által elmondottak alapján ez legkorábban júliusban történhet majd meg. Dominic Raab azt is megemlítette beszédében, hogy leghamarabb július 4-től Angliában egyes pubok is kinyithatnak majd, amennyiben a vendégeket távol tudják egymástól tartani.

A koronavírus következtében bevezetett korlátozás szabályainak megszegéséért kiszabott bírság, amennyiben első alkalommal szegjük meg a szabályokat, £60-ról  £100-ra emelkedik. Amennyiben a bírságot 14 napon belül befizetjük, úgy csak az összeg felét kell kifizetni, ahogyan eddig is. Akit többször is megbüntetnek a rendőrök a szabályok megszegéséért, azoknál az összeg minden alkalommal duplázódik, és a bírság egészen £3,200-ig is elmehet.

Mivel a vasárnap esti bejelentés során volt pár dolog, ami félreérthető volt, illetve nem lett elég pontosan körülhatárolva, a kormány azt ígérte, hogy a következő 24 óra folyamán pontosítani fogja a miniszterelnök által tegnap elmondottakat, hogy mindenki számára egyértelműbb, és követhetőbb legyen.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után