Fontos jogszabály változások jönnek az autósoknak Nagy-Britanniában 1

Több dolog is megváltozott mostanában az autósok életében – mind az autóbiztosítási díjak, mind a gyorshajtásért fizetendő összegek változtak az utóbbi hetekben. A prémium autóbiztosítások március 20-tól akár már 75 fonttal is drágábbak lehetnek egy új kormányrendelet miatt, és mától a gyorshajtásért is mélyebben a zsebünkbe kell majd nyúlni.

A British policeman using a hand held speed gun

A mai naptól kezdve, ha elkapnak gyorshajtásért, jóval magasabb összegre is lehet számítani, mint eddig. Például a száguldó motorosokat akár 2500 fontra is bírságolhatják. A rendőrök április 24-től a szabálysértők heti fizetésének a 150%-át is szabhatják ki büntetésnek az eddigi 100% helyett. A motorosoknál az autópályán történő gyorshajtás 2500 fontot érhet, míg más utakon ez a vétség akár 1000 fontba is kerülhet. A büntetőjogi tanács azért emelte fel a büntetéseket, mert úgy vélték, a jelenlegi díjak nem reflektálják eléggé a gyorshajtásból fakadó potenciális veszélyt. A rendőröknek lehetőségük lesz ezen felül arra, hogy „súlyosbító faktorok” esetén még magasabb díjat szabjanak ki – ilyen lehet a büntetett előélet, vagy a rossz időjárási viszonyok.

aw-speeding-table-chart

A gyorshajtás egyike azoknak a bűnöknek, amelyekhez új, szigorúbb szabályrendszert dolgoznak ki, például az állatkínzás és a licensz jogok kikerülése mellett. A változások április 24-től vagyis mától lépnek érvénybe.

A fiatal sofőrök különösen megérezhetik a biztosítás változásának a súlyát is, hiszen összességében akár 1000 fonttal is többet kell fizetni a prémiumért, mint eddig. Ezt a plusz díjat azért vezették be, hogy pótolják azt az összeget, amit mostanában a hosszú távú sérülésekért fizetnek ki. Az Igazságügyi Minisztérium ugyanis 2.5%-ról 0.75%-ra csökkentette a diszkont rátát, amelyet a kifizetések összegének meghatározásához használnak.

dsc_0284

Ezzel állapítják meg, hogy mekkora a fair kompenzáció összege annak, aki súlyos sérülést szenvedett – ezzel a változtatással nőtt az összeg, amit a biztosítónak ki kell fizetni a sérülteknek. Ez a biztosítóknak akár 3 milliárd font plusz kiadást is jelenhetet. Emiatt a motorosoknak is többet kell például befizetnie mostantól, legalább 36 millió motorost érint ez növekedés Anglia-szerte.

Ahhoz, hogy nagyjából olcsón tartsuk a biztosításunkat, több dolgot is lehet tenni. Egyrészt ne csak simán újítsuk meg a szerződést, amikor lejár – ugyanaz a prémium szolgáltatást visszaállítani, ami eddig volt, mostantól 286 font többletet is jelenthet neked. Másrészt fogalmazd meg pontosan, mit dolgozol – a munkád meghatározása befolyásolhatja azt, hogy mennyit fizetsz. Ha séfet írsz be konyhai dolgozó helyett például, az már évi 98 font többletet jelenhet. Emellett nézelődj a neten, hogy melyik biztosító milyen feltételeket ajánl, de ne felejtsd el, hogy sok oldal nem feltétlenül naprakész, és nem ad teljes körű tájékoztatást. Valamint ne halogasd a megújítást – ha a lejárat előtt több, mint 3 héttel kötsz újra szerződést, akár 280 fontot is megspórolhatsz.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után