Fontos Covid dokumentumok nyilvánosságra hozásával fenyeget a brit kormány volt főtanácsadója 1

Dominic Cummings ma megfenyegette Boris Johnsont, méghozzá azzal, hogy egy „létfontosságú dokumentumot” a nyilvánosság elé tár, amely leleplezi a kormány első lockdown alatti döntési stratégiáját.

Fontos Covid dokumentumok nyilvánosságra hozásával fenyeget a brit kormány volt főtanácsadója 3

A kormány volt főtanácsadója sokak megdöbbenésére szavazást hirdetett twitteren, amelyben megkérdezte a közösségi média közönségét, hogy a dokumentumot a koronavírus áldozatainak megsegítését szolgáló jótékonysági szervezetnek adja, vagy átadja-e a parlamenti alsóház bizottságának, vagy inkább közzétegye a blogján.

A Downing Street nem kívánt reagálni a történtekre, de az biztos, hogy Cummings-ot már több fontos dokumentum kiszivárogtatásával is vádolják, amelynek a kormánypártiak szerint csak az a célja, hogy lejárassa és kínos helyzetbe hozza a miniszterelnököt.

Fontos Covid dokumentumok nyilvánosságra hozásával fenyeget a brit kormány volt főtanácsadója 4

Mr. Cummings körülbelül 45 perccel a közzététel után törölte a dokumentum közzétételéről szóló posztját. Szándékait tisztázván később azt mondta, hogy akkor is átadja a dokumentumot az alsóházi bizottságnak, ha elárverezik, vagyis azt így nem vásárolhatja meg senki, aki ezzel kívánja megakadályozni a nyilvánosságra hozatalát.

A törölt szavazásban egyébként magasan az az opció állt nyerésre a twitter követők körében, hogy a blogjára rakja ki a szóban forgó dokumentumot.

A miniszterelnök szóvivője reagált Cummings tweetjeire. Arra a felkérésre, hogy kommentálja a fontos dokumentum küszöbön álló nyilvánosságra hozását, a következőt reagálta: „Nem kívánok találgatásokba bocsátkozni arról, hogy egyesek milyen információkat terveznek a bizottság elé tárni.”

Mr. Cummings ezt követően számos újabb twitter üzenetet posztolt, amelyekben utalt többek közt olyan dolgokra is, hogy a kormánynak meg lett volna a lehetősége, hogy akár már közel hat hónappal korábban elkezdje az oltási programot. Majd utalt arra is hogy számos hibás döntést elhallgattak, valamint, hogy az oltások embereken való tesztelése korábban is elkezdődhetett volna…

A miniszterelnök szóvivője a következőt reagálta a vádakra: „A járványra adott válaszreakciónkat tudományos adatokra alapoztuk. Pontosan ez volt az ami lehetővé tette, hogy az oltásokat már nagyon korán el tudjuk kezdeni kifejleszteni, és most ennek köszönhetjük, hogy a lockdownból kivezető ütemtervet tartva visszaállíthatjuk az emberek teljes szabadságát.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után