Földrengés rázta meg Nagy-Britannia középső részét 1

Az Egyesült Királyság egyes részein élők érezték, ahogy megremegett a föld, hétfőn a délutáni órákban, ugyanis, mint kiderült egy 3,8-as erősségű földrengés rázta meg a szigetország középső régiójának egyik részét.

Földrengés rázta meg Nagy-Britannia középső részét 3

A British Geological Survey szerint a földrengés Shropshire-ben, Wem városától keletre, hét kilométeres mélységben történt és kb. 14 óra 36 perckor kezdődött. A BGS elmondása szerint „a régióban sok lakos érezte a rázkódást (főleg az epicentrum 60 kilométeres körzetén belül)”.

Elmondták emellett azt is, hogy az emberek olyan hatásokról számoltak be, mint pl. hogy „remegett a székem”, „a ház mintha balra jobbra oda vissza mozgott volna”, „feltűnő remegés volt érezhető a padlón keresztül”, „különös remegést vettem észre az irodai székemben, de szerencsére alig néhány másodpercig tartott csak” és volt olyan is akki arról számolt be, hogy „minden ablak zörgött”.

A földrengés Epicentruma valahol Stanton upon Hine Heath, Weston-under-Redcastle és Hodnet falvai között volt. Ez volt a harmadik, kettes erősségűt meghaladó erejű földrengés, amely az elmúlt 24 órában sújtotta az Egyesült Királyságot.

A skóciai észak-ayrshire-i Arranban 2,1-es erősségű földrengést rögzítettek hétfőn reggel 8 óra előtt. A BGS szerint emellett egy 2,3-as erősségű földrengés rázta meg a manchesteri Sale-t is, vasárnap 20:40-kor.

Többen a Twitteren azt írták, hogy érezték, hogy a tárgyak remegnek, és azon töprengtek, hogy lehet-e hogy ez egy földrengés. Valaki Coton Hillben ezt írta: „Éjszakai műszak után feküdtem az ágyamban és pont miután elaludtam arra keltem, hogy rázkódik az ágyam. A kutyát is nagyon megijesztette.”

Egy másik kommentelő pedig ezt írta a közösségi oldalán: „Ez egy igazi olyan mi a tököm volt ez pillanat volt, leültem az ágyamra, erre elkezdett remegni, aztán rájöttem, hogy az egész ház remeg… Gyorsan vége volt szerencsére, aztán azon kezdtünk agyalni, hogy, most akkor ez kajakra egy földrengés volt? Felugrottam a Facebookra, és rögtön kiderült, igen.”

A rengést még Derbyshire-ben is érezni lehetett, a Nottinghamshire-rel határos Long Eaton lakói közül is többen azt mondták, hogy a szobák és az íróasztalok „rázkódtak”.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után