Fizetések és kiadások Nagy-Britannia városaiban: Hol éri meg legjobban élni? 1

A Nagy-Britanniában lakó magyarok több, mint fele lakik Londonban, de egyre jobban érzik ők is az utóbbi időben, hogy a város nagyon megdrágult. Néhány grafikon segítségével egy friss tanulmánynak köszönhetően számszerűsítve tudjuk összehasonlítani a nagyobb brit és ír városokat megélhetés szempontjából.

Generic-hands-with-money-£20-notes-wallet-and-money-credit-union-benefits-welfare-short-term-loans-loans-cash-income

A tapasztalat azt mutatja, hogy a Londonban lakók egyre kevésbé elégedettek az életszínvonaluk alakulásával. Ezzel párhuzamosan a vidéken élő magyarok túlnyomó többsége azt állítja, semmi pénzért nem költözne a fővárosba. Megdöbbentő, de sok olyan vidéki, felnőtt brit állampolgár is van (és ezzel Birminghamben szembesültünk), akik még csak nem is jártak Londonban, soha életükben. Elképesztő! Ennek ellenére a legtöbb magyar, aki a kijön, a fővárosba jön, mondván, hogy ott magasabbak a fizetések és több a munkalehetőség. Tényleg megéri Londont választani? Mutatunk négy darab grafikont, aztán mindenki döntse el maga!

A kötelező kiadások átlagos értéke, azonos körülmények mellett a brit városokban (1 szobás lakás, kondibérlet, internet, rezsi, és kombinált bérlet):

basic_cost_of_livinlg_per_city

Átlagos fizetés, és az átlagos kiadás városonként (a szürke a kiadás):

average_monhtly_income

A szórakozás költségeinek az országos átlagtól való eltérése városonként:

(Itt egy 3 fogásos étkezés, 4 korsó sör és egy mozijegy összértékét hasonlították össze városonként)

cost_of_leisure

A havi átlagkeresetből szabadon elkölthető rész városonként (ami a kötelező kiadások után marad):

disposable_income

Sajnos, vagy nem sajnos, de úgy tűnik, hogy Edinburghben átlagosan 3-szor annyi költőpénze marad az embereknek a számlák kifizetése után.

Ezek után mindenki alkothat véleményt. Bizonyára lesznek, akik meglepődnek, sokan olyanok is akik nem, de ezek az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy London közel sem az a város, ahol a leginkább megéri élni a királyság területén belül.    Forrás: http://londonist.com/

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után