Figyelem! Hétfőtől ötszörösére emelik a pénzbüntetést, ha nincs érvényes jegyed a vonaton Nagy-Britanniában 1

Hétfőtől durván megnő, egész pontosan 20 fontról 100 fontra, vagyis ötszörösére emelkedik a vonatokon a büntetés összege abban az esetben, ha nincs érvényes jegyünk.

Figyelem! Hétfőtől ötszörösére emelik a pénzbüntetést, ha nincs érvényes jegyed a vonaton Nagy-Britanniában 3

A Közlekedési Minisztérium (DfT) a konzultációs folyamatot követően hosszú idő után először emelte a bírság összegét. A brit kormány úgy véli, hogy a jelenlegi összeg már nem tartja vissza az elkövetőket, mert elvesztette reálértékét.

A Rail Delivery Group becslése szerint egy átlagos évben körülbelül 240 millió font veszik el az Egyesült Királyságban vasutakon a viteldíjcsalások, bliccelők miatt. A Southeastern vasúttársaság – amelyet a Közlekedési Minisztérium tulajdonában lévő SE Trains üzemeltet 2021 óta – arra kérte az utasokat, hogy utazás előtt mindig vegyék meg a jegyüket.

Alicia Andrews kereskedelmi igazgató így nyilatkozott: „Ügyfeleink túlnyomó többsége helyesen cselekszik, és a felszállás előtt kifizeti az utazást, és hálásak vagyunk mindenkinek, aki előre gondolkodik és kifizeti a jegyet. Felelősséggel tartozunk a vasút költségeinek csökkentése és a jegy nélküli utazások visszaszorítása terén, ezért a január 23-i bírság emelés jó alkalom arra, hogy emlékeztessük azokat az embereket, akik nem fizetnek az utazásukért, hogy sokkal többet fognak fizetni, ha büntetést kapnak.”

„Számos vásárlási módot kínálunk az utazás előtt ezért ha az ügyfél jegy nélkül száll fel a vonatra azon az állomáson, ahol a jegypénztár nyitva van, vagy működik a jegykiadó automata; akkor bírságra számíthat. Reméljük, hogy ez több embert arra ösztönöz majd, hogy legyen tisztességes, és vásárolja meg a megfelelő jegyet, mielőtt felszállna.”

Eddig a szabálysértőknek büntetődíjat vagy a teljes egyszeri viteldíj kétszeresét kellett kifizetniük attól függően amelyik nagyobb. Az új büntetés, amely Angliában és Walesben a National Rail hálózatokon lesz érvényben, az utas útjára szóló normál jegy árán felül kerül kiszabásra. A bírság 50 fontra csökken, ha 21 napon belül befizetik.

Ez csökkentené az adófizetők költségeit, hisz  jelenleg ők azok „akik fizetik a jegy nélkül utazó utasok számláját”. A lépéssel a vonatokon kiszabható bírságok összhangba kerülnek a többi szolgáltatással országszerte. A londoni tömegközlekedési útvonalakon, például a metrón, a jegy bemutatásának elmulasztása 80 fontba kerül, a Manchester Metrolink-en pedig 100 font büntetés jár ilyen esetben.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után