Figyelem! Fontos új tervek, fejlemények az energiaszámlák és az ezzel kapcsolatos támogatások körül 1

Liz Truss, az egyik esélyes a miniszterelnöki posztra a két versenyben maradt jelölt közül, azt mondta megvonná a magas keresetűektől a 400 fontos őszi támogatását az energiaszámlák terheinek enyhítése kapcsán, állította az egyik államtitkár.

Figyelem! Fontos új tervek, fejlemények az energiaszámlák és az ezzel kapcsolatos támogatások körül 2

Simon Clarke, a pénzügyminisztérium főtitkára és Truss kulcsfontosságú támogatója szerint „meglehetősen furcsa”, hogy a tehetős emberek is részesülnének ebből a támogatásból, és ha miniszterelnökké választják, a külügyminiszter megvizsgálná, hogy ezt hogyan lehetne megakadályozni.

„Konzervatívként mindenképpen hinnünk kell abban, hogy az adófizetők pénzét a lehető legjobban leghatékonyabban használjuk fel, hogy valóban a legjobb eredményt érjük el vele, és a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk a pénzügyminisztériumra nehezedő terheket.” – mondta Clarke a Sunday Telegraphnak.

„Enyhén szólva sem ideális kimenetel, hogy azok, akiknek nincs is rá szükségük, is meglehetősen jelentős összegeket kapnak az államtól. Ez őszintén szólva nem igazán mondható egy jól pozicionált támogatási csomagnak, nem igaz?”

Eközben Nadhim Zahawi pénzügyminiszter állítólag arra kérte a Pénzügyminisztérium tisztviselőit, hogy dolgozzanak ki terveket a gáz- és villanyszámlák további 400 fonttal történő csökkentésére januárban egy az energiaszolgáltatók számára indított új hitelprogram révén.

A Munkáspárt ezalatt csatlakozott a Liberális Demokratákhoz és az energiaár-plafon – ami várhatóan csaknem 3600 fontra emelkedik – októberi befagyasztását követelik. Noha a pénzügyminisztérium tisztviselői nem javasolják az ársapka-emelés idei októberi befagyasztását, fontolgatják, hogyan lehetne háztartásonként körülbelül 400 fonttal csökkenteni a januári árplafon emelést, a Sunday Times értesülése szerint.

A Munkáspárt mindeközben egy olyan javaslattal állt elő, hogy hat hónapra befagyasztaná az energiaszámlákat, ami állításuk szerint ellensúlyozná a rohamosan emelkedő inflációt – mondta Sir Keir Starmer, amikor épp arra készült, hogy hivatalosan is előterjessze a 29 milliárd GBP-s programot a közelgő energia árplafon emelés megállítására.

A terv működőképes, át van számolva, és részben az olaj- és gáztársaságokra kivetett rendkívüli adó kiterjesztéséből finanszíroznánk – mondta a munkáspárt vezetője az ITV Good Morning Britain című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy a Munkáspárt miért olyan politikát választott, amely minden háztartásban megállítja az áremelkedést ahelyett, hogy csak a legszegényebbeket részesítené előnyben, Sir Keir azt mondta: „Ha ezt ilyen átfogó módon hajtjuk végre, az csökkenti az inflációt.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után