Hogyan használja a Marketinget egy online kaszinó napjainkban?

Minden kaszinó oldalnak szüksége van marketingre, hiszen óriási a verseny a szerencsejáték világában. A különböző oldalak nagy erőfeszítéseket tesznek, és rengeteg pénzt fektetnek abba, hogy megfelelő marketinget alkalmazzanak. Ez teljes mértékben érthető is, mivel rengeteg kaszinó oldal található az interneten. A szerencsejátékosok pedig folyamatosan figyelik, hogy mely új online kaszinók a legnépszerűbbek. Ráadásul sokan választanak kaszinó oldalt a népszerűség alapján, így ez azt mondhatjuk kiemelten fontos is.

Ha érdeklődsz az online kaszinók magyar világa iránt, akkor cikkünkből megtudhatod, hogy milyen marketingstratégiákkal dolgoznak az oldalak, ezáltal azt is, hogy milyen olyan extrákat zsebelhetsz be a weboldalak irányából amely segíthet ha még új játékosként most indulsz el a kaszinók világában.

Top 5 marketingstratégia, amit az online kaszinók alkalmaznak napjainkban 2

Forrás: Freepik.com

Top 5 marketing stratégia az online kaszinó oldalakon

A kaszinók számára több ok miatt is fontos a megfelelő marketing kialakítása. Egyrészről minden kaszinó oldal törekszik arra, hogy a lehető legnagyobb ügyfélkört alakítsa ki. Fontos azonban az is, hogy a korábban megszerzett ügyfélkört meg is tudja tartani hosszútávon. A valodi pénzes casino weboldalak így arra törekszenek, hogy olyan stratégiai lépéseket tegyenek, ami segíti őket

Nézzük meg, milyen top 5 stratégiát alkalmaznak a kaszinók Marketing eszközként:

1.   Kaszinó nagykövet

A kaszinó oldalak gyakran kérnek fel híres személyeket arra, hogy hirdessék a kaszinó oldalát. A hírességekkel történő megjelenés jól bevált marketingstratégia, hiszen egyrészt a híres személy követői bizalommal fordulhatnak az oldal iránt. Másrészt erős ösztönzést kelt arra, hogy kipróbálják az oldalt.

A követek oldaláról nézve pedig a kaszinó népszerű szabadidős tevékenység, így általában szívesen hirdetnek különböző oldalakat.

2.   Hirdetések elhelyezése az alkalmazásokban

A kaszinó oldalak gyakran hirdetnek különböző alkalmazások, és oldalak felületein. A hirdetések célközönsége elsősorban felnőttkorú férfiakból áll, így igyekeznek a hirdetéseket olyan oldalakon és applikációkban elhelyezni, amelyek ezt a célközönséget érik el. A felhasználók által megadott adatok alapján tudják szűni azt, hogy a felnőtt férfiak mely játékokkal játszanak legszívesebben, illetve milyen oldalakat néznek leggyakrabban.

Ennek az információnak megfelelően fogják elhelyezni a reklámokat, így elkerülhetetlen, hogy legalább egyszer ne fussanak bele egy ilyen típusú kaszinó hirdetésbe a célközönség tagjai.

3.   Bónuszok és promóciók széles kínálata

A szerencsejátékosok számára kiemelkedően fontos az, hogy milyen bónuszokat és promóciókat biztosít az adott kaszinó oldal. A felületek pedig egymásra licitálva kínálják fel a jobbnál jobb bónuszokat, ami talán az egyik legjobb marketingstratégia. A játékosok általában a kaszinó oldal kiválasztása előtt több szempontot is figyelembe vesznek. Többek között fontos tényező az, hogy a kaszinó milyen bónuszokkal rendelkezik. Egyes kaszinók kevesebb, mások több bónusz lehetőséget biztosítanak, eltérő feltételekkel, ami szintén fontos szempont a játékosoknak. Ezen kívül pedig a fizetési módok kérdése is lényeges a bónuszok oldaláról, így több tényezőre is figyelniük kell az online kaszinóknak, ha azt szeretnék, hogy sikeres legyen a marketingjük.

Sokszor az online kaszinó oldalak már célzottan bónuszokkal hirdetnek, és ezzel próbálják meg magukhoz csalogatni a játékosokat.

4.   Hirdetés influencerek felkérésével

Az utóbbi időben egyre nagyobb teret nyert az influencerek útján történő hirdetés. Nem pusztán a kaszinók, hanem konkrétan minden cég kér fel influencereket hirdetésre. Ez a marketingstratégia egy eléggé költséghatékony, de mégis hasznos módszer. A kaszinók jellemzően olyan influencereket kérnek fel, akiknek a követő bázisa elsődlegesen a kaszinók célközönségébe tartozó személyek. Ezáltal még könnyebben eljuthatnak a potenciális leendő játékosokhoz.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden esetben fizetett hirdetéseket láthatunk az influenszerektől, de azért találhatunk pár olyan híres influenszert aki egy egy kaszinót népszerűsít. Ráadásul, nem is rosszul.

5.   Social media megfelelő használata

A kaszinók igyekeznek kihasználni minden lehetőséget arra, hogy elérjék a célközönséget. Mivel a közösségi média felületeket manapság szinte minden ember használja, így az ilyen oldalakon történő hirdetés egy hatékony marketingstratégia lehet. A közösségi média felületeken könnyedén tudják szűrni a felhasználók adatai alapján azokat a személyeket, akiket szeretnének megcélozni a tartalmakkal. Sok kaszinó oldal kihasználja a videós tartalmak megosztására alkalmas oldalak lehetőségeit is. Ez ilyen típusú hirdetések sokkal fogyaszthatóbbak az emberek számára, és informatív, figyelemfelkeltőbb is lehet.

Fontos viszont megjegyezni, hogy – bár az online kaszinó felületek elérése, a lehetőség a befizetésre és az oldalak használata elérhető és legális keretek között űzhető tevékenység a magyar játékosok esetében, viszont Magyarországon nemigen engedélyezik hogy valódi pénz befizetésére ösztönözzék a netezőket. Így, a legtöbb esetben a demó módban elérhető játékok lesznek azok amiket feldobhat nekünk hirdetésként egy – egy weboldal.

Mennyire éri meg a Marketing ha szerencsejáték weboldalról van szó?

Láthatjuk tehát, hogy az online kaszinó oldalak igyekeznek minden felületen elérni a célközönségüket. A hirdetéseket jellemzően ennek megfelelően készítik el, és jelenítik meg az oldalakon. Fontos azonban az is, hogy az adott online kaszinó oldalak milyen kínálattal várják a felhasználókat. A legnépszerűbb kaszinók mind széles játékkínálattal rendelkeznek, nagyszerű bónuszokat kínálnak, és akár telefonon is elérhetővé teszik a weboldalukat annak érdekében, hogy a marketing által bevonzott játékosokat meg is tudják tartani.

Fontos az is, hogy az online kaszinó oldalon legyenek elérhetőek többletszolgáltatások. Egy szerencsejátékos mindig tájékozódnak arról, hogy az adott oldal mit kínál fel részére. Előny, ha az online kaszinó rendelkezik VIP programmal, széleskörű bónusz lehetőségekkel, és egyéb promóciós ajánlattal, mert ezzel könnyen bevonzhatja a játékosokat, hogy ők maguk találják meg a kedvenc játékaikat.. Ezek olyan tényezők, amelyek arra ösztönzik a játékosokat, hogy elkötelezett felhasználói legyenek az oldalnak. Manapság evidens az is, hogy az online kaszinó rendelkezik élő kaszinóval is. Ezt a szolgáltatást pedig nagy örömmel keresik is a játékosok. A széles nyerőgép és kaszinó játékkínálat mellett tehát sok más olyan tényező lehet, ami könnyen bevonzza a játékosokat. Előny viszont például az is, ha az ügyfélszolgálat könnyen és gyorsan elérhető, hiszen előfordulhat, hogy egy problémát csak az ügyfélszolgálat segítségével tud megoldani a felhasználó.

Napjainkban pedig azt mondhatjuk, hogy sikeres is a tervük, így a magyar játékosok is egyre nagyobb számban keresik az online felületeket szemben a hagyományos, személyesen látogatható kaszinókkal. Természetesen csak azok a kaszinók tudják hosszú távon is megtartani a játékosokat akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy kielégítsék a játékosok igényeit. Így főként a minőség az, ami dönt ha a játékosok hűségéről van szó.

Top 5 marketingstratégia, amit az online kaszinók alkalmaznak napjainkban 3

Forrás: Freepik.com

Az online kaszinók minősége

Az online kaszinók manapság nagy népszerűségre tettek szert hiszen kiváló szabadidős tevékenységet jelentenek számos játékos számára. Ha érdekel az online kaszinók világa, illetve, ha szeretnél te magad is akár létrehozni egy online kaszinó oldalt, akkor van számos taktika, jó tanács amit érdemes elolvasnod hogy előnyre tehess szert. A cikk további részében nézzünk meg néhány körülményt, amire jó odafigyelni ha az online kaszinók marketingtevékenysége érdekel.

A szerencsejátékosok mielőtt kaszinót választanak több szempontot is figyelembe vesznek. Az egyik ilyen tényező, hogy milyen ki- és befizetési lehetőségek érhetők el. Manapság egyre inkább terjed a kriptovaluta, mint fizetőeszköz, így az online kaszinók esetén is széles körben elérhető ez az opció. A kriptovaluta napjainkban mondhatjuk így is hogy marketing eszköz a kaszinó tulajdonosok kezében. Mivel a játékosok egyre inkább keresik az olyan weboldalakat ahol elérhető pár népszerűbb kripto fizetési módként, nagy előnyre tettek szert azok a kaszinó felületek ahol elérhetővé tették. Ezen kívül fontos, hogy minél szélesebb körben biztosítva legyenek a ki- és befizetési egyéb lehetőségek, de az is hogy azonnal megtörténjenek a fizetések, és díjmentesek lehessenek.

Mivel a kaszinók piacán rengeteg online kaszinó versenyzik egymással ezért különösen fontos az, hogy az oldal minél inkább látható legyen, azaz kitűnjön a tömegből a funkcióinak köszönhetően, de az is, hogy könnyen el tudják érni a játékosok, azaz ne kelljen külön linkek annak érdekében, hogy a felhasználók elérjék a weboldalt. Ennek a kulcsa, hogy legálissá válnak a magyar játékosok előtt, az engedélyeknek köszönhetően, majd megfelelő kulcsszavakat használnak annak érdekében, hogy a játékosok felkereshessék a weboldalakat.

Természetesen többféle marketing eszköz létezik napjainkban, amely segít  abban, hogy az oldal ne vesszen el a sok között.

A célközönség kérdése

Ahhoz, hogy egy online kaszinó kitűnjön a többi közül tehát többféle marketing eszközt is használhat, de egyik sem fog sokat érni, ha előtte nem határozták meg a célközönséget. Véletlenszerűen lövöldözni a hirdetéseket nemigen éri meg, ráfordítás – bevétel szempontjából, így mielőtt valódi hirdetésbe kezdene egy weboldal tudnia kell, milyen személyek lesznek azok, akik jó eséllyel érdeklődnek a weboldal iránt. Az online kaszinók marketingstratégiájának fontos eleme az, hogy pontosan tudjuk, kiket kell megszólítani, kik azok, akik potenciális játékosai lehetnek az oldalnak.

Fontos például az életkor, jövedelmi helyzet, lakóhely, iskolai végzettség és még sok már, de az sem mindegy milyen játékkal hirdetik magukat a kaszinók, hiszen minden embernek más más játék fogja felkelteni az érdeklődését. Ha tudják, hogy a játékosok jelentős része milyen demográfiai ismérvekkel rendelkezik, és milyen játékokat szeret, nagy előnyre tehetnek szert a többi weboldallal szemben. A hirdetéseket pedig így célzottan tudják közvetíteni.

A direkt marketing ereje

A direkt marketing erejével pedig könnyedén megszólhatják a kaszinók azokat a játékosokat is, akik egy ideje már nem játszanak de hivatalosan felhasználói a kaszinó weboldalnak. Ez általban azt jelenti, hogy a a kaszinók email vagy sms formájában keresik fel a játékosokat, és időszakos promóciók keretein belül, egyénileg játékosra kialakított bónuszokat ajánlanak. Az emailben érkezett bónuszok miatt pedig érthető módon sokan iratkoznak fel a hírlevélre, amit a kaszinók a kedvezmények által meg is hálálnak.

Ami külön jó a direkt marketingben, hogy nem kell azokat a bónuszokat használnod, amit mindenki más is, mert rád szabott, egyedi bónuszokat zsebelhetsz be. A legtöbb esetben ezek a kedvezmények már pár ezer forint mellett igénybe vehetőek, de akár 100% -os befizetési extrát is jelenthetnek a játékok alatt.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után