Egy fiatal muszlim férfire feszítővassal támadt rá egy rasszista szavakat kiabáló férfi. Az áldozat attól tart, hogy mindez a Brexit miatt történt. A kilépés megszavazása óta érezhetően nő a feszültség és egyre több a gyűlölködés és az erőszak a brit fővárosban.

crowbar

Adil Jamil (23) gyakornok könyvelő, szerda éjjel lett támadás áldozata a saját BMW-jében, Leytonban, amikor elhozta a barátját a Clapton-i mecsetből.

A 40-es éveiben járó fehér férfi fém rúddal támadt rájuk, betörve a szélvédőt. Jamil elhajtott a férfi előtt, amikor az állítólag, megpróbált megtámadni egy szomáliai taxi sofőrt, mialatt rasszista kijelentéseket kiabált a muszlimokról.

Egy szolgálaton kívüli biztonsági őr, aki Jamil autója mögött haladt a saját autójában, megragadta a férfit, megbilincselte és arccal a földre fektette, amíg a rendőrség megérkezett.

Jamil elmondása szerint, a férfi nyugodtnak tűnt, mielőtt benézett az autójába.

„Rám nézett, és aztán már csak azt láttam, hogy elkezdett felém szaladni.” — mondta. „Egyre közeledett hozzám, miközben forgatta a fém rudat maga előtt a levegőben. Tudtam, hogy bajban vagyok. Nem volt időm arra, hogy gondolkodjak. A barátomhoz fordultam és azt mondtam: „Fegyvere van.” Nem tudtam, mit tegyek.” — tette hozzá.

Hátulról jött egy motoros, aki a másik sávba fordította a járművét, így sikerült kikerülnie a férfit. Jamil megpróbált ugyanígy tenni, de a férfi ekkor betörte a szélvédőjét.

A férfi más autósokat is megpróbált megtámadni, miközben rasszista szavakat kiabált.

„Nagyon megrémültem. Az egész ismét és ismét lejátszódik bennem. Örülök, hogy senki sem sérült meg a közeli mecset közelében. Sokan voltak a környéken.” — mondta Jamil.

„A Brexit óta úgy tűnik, hogy egyre nő az ilyen fajta támadások száma és az embereknek vigyázniuk kell egymásra, nem számít, hogy ki kicsoda.”

Jamil hozzátette: „Mindig van esélye annak, megnő a hasonló esetek száma a Brexitre való szavazás után, különösen azért, mert a rasszista nézeteket vallók úgy gondolják, hogy az ország 52%-a velük van. Természetesen, ez nem igaz.”

David Cameron azt mondta, hogy extra pénz lesz elérhető a biztonsági intézkedések számára annak érdekében, hogy a megdöbbentő gyűlölet-bűncselekményeket kinyomják Britanniából.

A National Police Chiefs Council szerint, 57%-al nőtt a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos bejelentések száma a Brexit győzelme után.

Shahid Malik, a Tell Mama megfigyelő csoport vezetője elmondta, hogy a Brexit miatt megnőtt rasszista incidensek száma egyre emelkedik, és a kormánynak nem szabad illúziókban tartania magát, ugyanis, a dolgok nagyon gyorsan különösen kellemetlenné válhatnak Britannia kisebbségei számára.

A fővárosi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy hajnali 12:45-kor hívták ki őket a Church Roadra azért, mert valaki majdnem beverte egy autó szélvédőjét.

„Egy 40-es éveiben járó férfit tartóztattunk le, támadó fegyver feltételezett birtoklása miatt.” — jelentette ki a szóvivő.   Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára