Felrobbant egy épület Angliában, Leicesterben: eddig 4 halálos áldozat van 1

Legalább négy ember meghalt, miután robbanás történt egy leicesteri üzletben tegnap este. Még hatan kórházban vannak, ketten súlyos állapotban.

Felrobbant egy épület Angliában, Leicesterben: eddig 4 halálos áldozat van 3

A baleset vasárnap este 7-kor történt a városközponttól mindössze egy mérföldre. A rendőrség hamar a helyszínre érkezett, és el is kerítettek egy jó 60 háznyi területet a Carlisle streeten és a Hinckley Roadon. A leicesteri tűzoltóság hat egységet is a helyszínre küldött a robbanás miatt omladozó épülethez, és egész éjszaka küzdöttek a lángok és a láng forrása ellen. A rendőrség szerint még lehetnek az épületben olyanok, akiket nem sikerült azonosítani, így mentőcsapatok vizsgálják át a romokat.

Felrobbant egy épület Angliában, Leicesterben: eddig 4 halálos áldozat van 4

A környékbeliek beszámoltak arról, ahogyan a vasárnap estéjüket egyszer csak egy fülsértő robbanás zavarta meg, és érezték, ahogyan a föld is megremeg alattuk. A háromemeletes épületben egy üzlet, felette pedig egy lakás is volt, az egész épület leomlott a detonációt követően.

„Egyelőre négy halálesetről tudunk, és még több ember szorul kórházi kezelésre” – mondta a tűzoltóság szóvivője. „Az épület földszintjén egy bolthelyiség volt, felette pedig egy kétszintes lakás. Úgy gondoljuk, lehetnek még a romok alatt áldozatok, így továbbra is minden erőnkkel a ház átkutatásán dolgozunk. Amint a helyszínt biztosítottnak nyilvánítjuk, megindulhat a vizsgálat arra vonatkozóan, hogy mi is okozhatta a robbanást és a tüzet. Egyelőre nem gondoljuk azt, hogy terrorcselekmény történt volna.”

Felrobbant egy épület Angliában, Leicesterben: eddig 4 halálos áldozat van 5

A Leicestershire Tűzoltóság alezredese Twitteren méltatta a helyszínre kiérkező tűzoltók munkáját, akik a „fogcsikorgató hideg” ellenére is „teljes erővel dolgoztak egész éjszaka”. Az egység vezetője azt is hozzátette, hogy a csapatok valószínűleg még napokig a helyszínen lesznek, és hogy még korai lenne találgatni azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a robbanást. Az áramszolgáltatást egy ideig kikapcsolták a környéken a biztonságos mentés érdekében.

„Amikor a helyszínre érkeztünk, nagy volt a tűz, és az épület omladozott a robbanás következtében. Ráadásul tudomásunkra jutott, hogy többen bent rekedtek, így csapataink egész éjjel a tűz eloltásán és az emberek kimentésén munkálkodtak. Úgy gondoljuk, hogy még mindig csak a kimentési szakaszban vagyunk, hiszen még lehetnek bent többen is. Igyekszünk tehát az épület minden részében bejutni, hogy lássuk, vannak-e még ott túlélők vagy áldozatok.”

„Ugyanabban az utcában lakunk, körülbelül 500 méterre attól az épülettől, ami felrobbant” – mondta Kat Pattinson helyi lakos. „Minden beleremegett. Először azt ellenőriztük, hogy a gyerekeinknek nem esett-e semmi baja, majd kimentünk az utcára. Mindenhol füst gomolygott, a rendőrség pedig épp kezdte elkeríteni a területet.”

Felrobbant egy épület Angliában, Leicesterben: eddig 4 halálos áldozat van 6

„Pont ott mentem el kocsival, amikor a robbanás volt” – mesélte egy másik szemtanú, Tahir Khan. „Egyre több ember gyűlt oda, az épületből pedig lángok csaptak fel, és iszonyatosan volt a füst. A ház fele szó szerint az úton hevert, teljes leszakította a detonáció a külső falakat. Nem hittem el, amit látok, olyan volt, mint valami hollywoodi film részlete.”

A BBC egyik újságírója a háztól alig néhány méterre lakik. „Egyszer csak megremegett a föld, mintha csak földrengés lenne, aztán jött a robbanás hangja. Azt hittem a saját házam fog a fejemre omlani, a szomszédaim is ugyan ettől tartottak. Mikor kimentem láttam, ahogy egy férfit éppen kihúznak a romok alól, nagyon szerencsés, ha életben maradt.”   Értesülj híreinkről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra!   Forrás

Megosztás