„Fel kell készülni rá, hogy az oroszok atomfegyvereket vetnek be Ukrajna ellen” – az ukrán elnök 1

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy a világnak készen kell állnia arra, hogy Vlagyimir Putyin atomfegyvert vet be Ukrajna ellen. Zelenszkij az ország fővárosából, Kijevből nyilatkozva annak az aggodalmának is hangot adott, hogy az orosz elnök kész lehet vegyi fegyverek bevetésére is Ukrajna ellen.

„Fel kell készülni rá, hogy az oroszok atomfegyvereket vetnek be Ukrajna ellen” – az ukrán elnök 3

A vezető több légitámadás elleni menedékhely létrehozásában kért segítséget és több sugárzás elleni gyógyszert is kért nyugati segítőitől. A CNN azon kérdésére, hogy aggasztja-e egy nukleáris támadás lehetősége, Zelenszkij azt mondta: „Nem csak nekem kell aggódnom, hanem az egész világnak, az összes országnak.”

Ezt követően azt is hozzátette: „Vegyi fegyverek… Azokat is bevethetik, számukra az emberek élete semmit nem jelent. Ezért. Gondolkodnunk kell, nem félnünk, ne féljünk tehát, hanem álljunk készen. De ez nem csak Ukrajnára vonatkozik, hanem az egész világra, szerintem.” Az ukrán elnök az interjút, amit adott, a saját Telegram csatornáján is megosztotta.

Zelenszkij elmondta, hogy eddig körülbelül 2500-3000 ukrán katona halt meg, és további 10 ezren megsérültek az orosz-ukrán konfliktus során. A polgári áldozatok számát illetően azonban bizonytalan volt. Azt mondta: „Nagyon nehéz a civilekről beszélni, mivel hazánk déli részén, ahol a városok körül vannak zárva – Herson, Berdyansk, Mariupol keletebbre, és a keleti régió, ahol Volnovakha is van – egyszerűen nem tudni, hány ember halt meg azokon a területeken.”

„Fel kell készülni rá, hogy az oroszok atomfegyvereket vetnek be Ukrajna ellen” – az ukrán elnök 4

Emellett Zelenszkij beszélt az orosz zászlóshajó, a Msokva hadihajó közelmúltbeli elsüllyesztéséről is. Az ukrán vezető azt nyilatkozta, hogy az orosz hadihajó elsüllyesztése nem volt „tragédia”, hiszen minél kevesebb fegyverrel rendelkeznek az oroszok, annál jobb… Ukrajna odeszai régiójának kormányzója, Makszim Marcsenko elmondta, hogy két Neptunusz rakétával találták el a hajót. Oroszország hivatalos jelentése szerint viszont a zászlóshajója egy a hajón lévő töltet felrobbanása következtében történt.

Oroszország azt állította, hogy a legénység mind az 500 tagját kimentették szerdán. Ukrán tisztviselők szerint viszont a fedélzeten tartózkodók közül többen meghaltak, köztük a hajó kapitánya is. Pénteken a brit védelmi minisztérium vezetői azt mondták, hogy Oroszország valószínűleg felülvizsgálja pozícióját a Fekete-tengeren az incidens nyomán.

Úgy tűnik, hogy az ukrán katonák vasárnap szembeszálltak azzal az orosz ultimátummal, hogy tegyék le a fegyvereiket és adják meg magukat Mariupol kikötőjében, amely várost Moszkva szerint mostanra szinte teljesen elfoglaltak. Az ukrán harcosok semmi jelét nem mutatták a megadásnak. Az orosz hadsereg időközben átirányította szárazföldi haderejét a keleti donbászi régióba. Az értesülések szerint a háború kezdete óta mintegy négymillió ukrán menekült el hazájából.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után