Egy emeletes busz csapódott egy üzlet kirakatába London egyik forgalmas bevásárlóutcájában.

Két nő a baleset után egy időre a busz felső szintjén ragadt, 9-en pedig megsérültek, amikor az emeletes busz belement a boltba a Lavender Hillnél, közel a Clapham kereszteződéshez, nem sokkal reggel 7 óra előtt. A 77-es busz vezetőjét kórházba vitték sérüléseivel, két nőt pedig a felső emeletről kellett kimenteni. Emellett a rendőrség szerint több embert a helyszínen kellett ellátni a rohammentősöknek.

Az egyik utas szerint a baleset azért történt meg, mert a sofőr elájult néhány másodperccel a becsapódás előtt. A közösségi oldalakon elterjedt képeken jól látszik, hogy a jármű a Poggen Pohl Kitchen Design Centre kirakatüvegébe hajtott bele. Az üvegszilánkok beborították a környéket, és arról is vannak képek, ahogy a mentősök megpróbálnak feljutni az emeleten rekedtekhez. A tűzoltók eközben vágószerszámokkal igyekezték kiszabadítani őket a busz belsejéből.

Andrew Matthews szerint, aki a buszon utazott a balesetkor, körülbelül egy tucatan ülhettek aznap reggel a járművön. „Én is az emeleten ültem, de szerencsére hátul. Nyugodtan utaztunk, amikor a busz egyszer csak elkezdett driftelni. Aztán hallottam a becsapódást, és láttam, ahogyan a busz bal első oldala belemegy a kirakatba. Körülbelül a negyedik-ötödik sornál állt meg végül. Hozzászorítottam magam az üléshez, próbáltam az ütközés közben a helyemen maradni. Amikor a busz végre megállt, mindenki sikoltozni kezdett. Aztán láttam ahogy elől jobb oldalt egy nő be van szorulva az ülésébe, és segítségért kiáltozik. Sok vér volt körülötte.”

Amy Mullineux szintén a buszon utazott a baleset idején, és beszámolt arról, hogy a sofőr elvesztette az eszméletét, azért vesztette el az irányítást a busz felett. „Beszéltem vele. Azt mondta, egyszer csak minden elsötétült előtte, és hogy ő nem is emlékszik a becsapódásra. A rohammentősök szerint valamiféle görcs vagy roham okozhatta az ájulást.”

Egy másik szemtanú, aki közel lakik a baleset helyszínéhez, pont szerette volna elérni a buszt a kisodródása előtt. „Volt bent egy nő, aki az ablaküveget verte segítségért, mások azt kiabálták, hogy ’tűz van, tűz van’. Felmentem a buszra, és megpróbáltam segíteni a beszorult nőnek, de nem tudtam volna megmozdítani, teljesen beragadt. Ezért a kezét fogtam és igyekeztem megnyugtatni. Azért is volt nagyon megijedve, mert füst volt mindenhol, és az emberek azt kiabálták, hogy tűz van.”

A rendőrség szerint senki nem sérült meg életveszélyesen. A rendőrség, a tűzoltók és a mentők is a helyszínen voltak a baleset után. A Transport for London azt mondta, már elindult a nyomozás az ügyben.    Forrás Hirdetőknek: [email protected]