Egy hős séf vetette rá magát és ártalmatlanította a férfit, aki többször egymás után magába döfött egy kést London legnagyobb repterének várójában, mindenki szeme láttára.

heathrowairport0411b

Biztonsági őrök vették körbe a 30-as éveiben járó fickót, aki közel keleti származású lehetett öltözete alapján, miután egy késsel mellkason, nyakon, majd fejen szúrta magát a Heathrow reptér 5-ös termináljában az indulási oldalon.

A szemtanúk beszámolói alapján egy halkést kapott fel az egyik étteremből, miután keresztül ment a biztonsági ellenőrzésen. Szétnyitotta az ingét és maga ellen fordította a pengét a Fortnum & Mason előtt este háromnegyed hat körül. A sokkolt nézőközönségből néhányan megpróbálták megállítani, de a biztonságiak felszólítottak mindenkit, hogy ne merjenek a közelébe menni, mert veszélyes lehet.

heath_2608008a

„Szétnyitotta az ingét és elkezdte szurkálni magát. Minden csupa vér volt. Nekivetette a hátát a bolt üvegablakának, és úgy nézett farkasszemet az előtte felsorakozó biztonságiakkal. Többször is megszúrta magát a mellkasán és a nyakán is erősen. Nem óvatoskodott. Ijedt tekintete volt és valamit mormolt közben, de nem lehetett érteni, mit mond. Az őrök körülállták.

Hirtelen elkezdett felém rohanni, de szerintem nem engem akart megtámadni, csak el akart rohanni. Az őrök elkezdtek kiabálni, hogy „fogjátok meg”, amikor szakács az egyik étteremből hátulról ráugrott, és egyetlen mozdulattal a földre vitte. Onnantól a biztonságiak másodpercek alatt lefogták. Az egész jelenet nem tartott tovább másfél percnél. A fickó alig bírta elengedni a kést, amit szorongatott, csupa vér volt mindenhol, nagyon szürreális élmény volt. Ráadásul elég sokan voltak jelen, legalább 100 ember látta, hogy mi történik.” – mesélte a 41 éves Tamara Lynch, aki épp az A22-es kapuhoz tartott, amikor az esemény kibontakozott közvetlenül előtte.

Egy másik szemtanú azt mesélte, hogy többször is halántékon szúrta magát, de állítása szerint nem tűnt úgy, mint aki másokra veszélyes lenne, inkább rémült volt valamiért. Az emberek próbálták meggyőzni, hogy hagyja abba, de nem mertek túl közel menni hozzá.

A repülőtér szóvivője elmondta, hogy a biztonsági ellenőrzés során nem találtak nála semmit, tehát ott akadály nélkül átjutott. A kést már bent szerezte az egyik étteremből. A rendőrség és a mentők is kint voltak perceken belül. A sérült fickót egy londoni kórházba szállították, de állapota stabil, a sérülései nem életveszélyesek.      Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]