20 millió Forintot ad a magyar állam a 3 gyereket vállalóknak 1

Ahogy az Lázár János szerdai sajtótájékoztatójából kiderült, a magyar állam változtat a családi otthonteremtési kedvezményen, és mostantól 10+10 millió forint fog járni minden családnak, akik 10 éven belül 3 gyereket vállalnak.

happy-family-silhouette-

A 20 millió forint 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és további 10 millió forint hitelből tevődik majd össze, amihez a családok huszonöt éves futamidő mellett juthatnak hozzá, úgy, hogy a kamat garantáltan nem emelkedhet 3% fölé. Így módosítja a kormány a szocpolt helyettesítő csok-ot (családi otthonteremtési kedvezmény).

Ez az állami támogatás új lakás vásárlása vagy építése esetén jár.

Azok is igényelhetik ezt az új verziót, akik korábban már igényeltek szocpolt, vagy a csok korábbi verzióját, de ebben az esetben a 10 millióból lejön az, amit idáig már felvettek. Emellett fontos még tudni, hogy eltörölték az idáig érvényben lévő négyzetméter korlátokat, valamint azt is, hogy az igénylés felső korhatára továbbra is 40 év lesz.

Egyéb infók, változások:

  • Két gyermek vállalása esetén is változik a rendszer, ugyanis a csok ez esetben 2.6 millió forintra növekszik. Ez is új lakás vásárlása vagy építése esetén jár.
  • Azok esetében, akik nem teljesítik a vállalást, a visszafizetés feltételei még nincsenek letisztázva.
  • Azok a családok szintén igényelhetik, akik a már meglévő két gyermek mellé vállalnák a harmadikat.

Hogy nézett ki idáig

Jelenleg a 3 gyereket vállaló szülők a lakás méretétől és az energiafogyasztásától függően 1,2 és 2,6 millió Ft közötti összeget kaphatnak. Egy gyerek esetén 500 és 780 ezer Ft között mozog a csok, 2 gyerek esetében 800 ezer és 1,69 millió Ft közt.

Négy gyermek esetében 1,6 – 3,25 millió forint ütheti a szülők markát. A csok iránt nagy az igény, bankok arról számoltak be, hogy a lakásvásárlási kedvezmény iránti kereslet erősödött. A kormány azonban még vonzóbbá teszi.       Forrás: http://www.hvg.hu/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után