Előzetesben tartanak egy férfit, aki vasárnap a Nuneaton bowling bárban túszokat ejtett – a rendőrségnek négy órájába telt, mire mindenkit kiszabadítottak.

A fegyveres rendőrök vasárnap azután siettek a helyszínre, hogy bejelentés érkezett arról, hogy két dolgozót túszul ejtett egy puskával felszerelt férfi a bowling teremben. Körülbelül délután fél háromkor értesítették a Warwickshire rendőrséget, ekkor mentek ki a Bermuda parknál található bárba. Végül négy óra várakozás után a túszdrámának fél 7 körül lett vége, amikor több lövés is hallatszott a helyszínről.

Thomas Hitchens, egy helyi gyorsétterem menedzsere éppen a Nuneaton bárban bowlingozott a családjával, amikor körülöttük mindenki elkezdett menekülni. „Mindenki rohant kifele, szó szerint mi voltunk az egyik utolsó család a helyen. Amikor megfordultam, láttam, hogy ott áll egy férfi kezében egy hatalmas puskával. Ekkor ránk ordított, hogy azonnal tűnjünk el.”

Thomas azt is hozzátette, hogy szerinte pont a túszejtő mellett állt meg az autójával, ugyanis ismerős volt, mikor bent elővette a fegyvert. „Azt is üvöltötte, hogy ne aggódjunk, nem fogja bántani a gyerekeket.”

A létesítmény mellett álló taxik a pánik közepette ingyen vitték el a helyszínről a menekülőket. „Nem értem, hogy sétálhatott valaki be egy puskával csak úgy egy gyerekekkel teli helyre” – mondta az egyik taxis. A rendőrség végül letartóztatta az 53 éves férfit, és azóta is őrizetben van. A Bermuda parkot elkerítő kordonokat már eltüntették a rendőrök, és a lezárás miatt éjszakára otthagyott autókat is el lehetett vinni másnap.

A két túsz, akit a férfi 4 órán keresztül bent tartott, alkalmazottak voltak. Mehdi Ashfar, a bowlingpálya tulajdonosa azt mondta, nagyon büszke a személyzetére a helytállásukért. „Elképesztően szuper csapatunk van. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, és mindig támogatjuk egymást. Felajánlottam minden dolgozómnak, hogy bármilyen formában is van szükségük segítségre, számíthatnak ránk” – jelentette ki. „Borzasztó, ami történt, és az is, hogy ezen bárkinek keresztül kellett mennie. Különösen a két kollégánknak lehetett szörnyű, akiket az ámokfutó túszul ejtett.”

Az 53 éves férfit először a kórházba vitték, mivel szenvedett néhány kisebb sérülést, utána vitték be az őrsre. A pontos kilétét egyelőre nem fedték fel, és még tart a kihallgatása.  Forrás Hirdetőknek: [email protected]