Nem kevesebb, mint 10 centis hó esik le az ország egyes részein az érkező nagy hideggel együtt a szigetországban. Egyes területeken már fehérbe is öltözött a táj!

_50242331_010761321-1

Aki Skóciában, Anglia vagy Wales északi felén, netán Észak-Írországban lakik, az készülhet a jól megérdemelt havazásra, és a farkasordító hidegre. Sok helyen már tegnap éjjel leesett a hó, aki kattintott is egyet kettőt, küldje be a képeket bátran, vagy kommentként is posztolhatjátok.

A 0 – (-5) C sem lesz ritka még a városokban, sőt Londonban sem, ami egyébként, otthon, Magyarországon nem olyan nagy szám, de a magasabb páratartalom miatt Nagy-Britanniában ezt a tartományt akár 5-10 fokkal is hidegebbnek érezhetjük, így attól hogy a szám nem pont ugyanaz, az érzés ugyanolyan vagy rosszabb is lehet.

ac_weather_comp

A Met Office sem bízza a véletlenre a dolgot, közepes szintű, borostyán színű figyelmeztetés van érvényben a várható havazás miatt Midlothian, East Lothian, the Borders és Shetland islands területeken, de a meteorológiai intézet hozzátette, hogy Anglia és Wales északi területein és igen valószínű havazás, mivel csapadék várható, és a hőmérséklet az esti órákban stabilan 0 fok alatt lesz a napokban az ország nagy részén.

A BBC Weather szerint is igen hideg lesz (ez épp szombat este)

hideg es ho vasarnap

Londonban napközben 2-4 C várható, éjjel azonban itt is fagyni fog, úgyhogy tekerjétek csak fel bátran a fűtést, sok helyen a „főbérlő” suttyomban úgyis visszaállítja majd. Mindenki a havazást várja már a fővárosban is, de ne számoljatok vele, mivel száraz, hideg idő lesz, a havazás jó eséllyel nem fog odáig elérni.

Lesznek olyan területek, persze nyilván nem nem London belvárosában hanem inkább a lakott területeken kívül (mert ott lesz még alacsonyabb a hőmérséklet), ahol 10 centis hó fog leesni. Tegnap éjjel egyébként nem egy helyen már esett is!

Az ország keleti és déli vidékein szárazabb, naposabb idő várható, viszont a hideget az ott lakók sem ússzák meg. A hétvége második felére az idő enyhülni fog az előrejelzések szerint.     Forrás:  http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]