1500 főből alakuló hadsereget szervez a brit haderő. A 77-es dandárban olyan „katonák” fognak szolgálni, akiknek a feladata az lesz, hogy felkészüljenek különböző közösségi portálokon, online felületeken a hadviselés támasztotta új kihívásokra.

fb army uk

Az ISIS terroristái például a Twittert ostromolják folyton, folyamatos online jelenlétük eredményeként már nem egyszer sikerült a kelet-ukrajanai felkelőknek olyan üzenetet, posztot küldeniük, amely az ellenlábasaikat megtévesztette, támogatóiknak viszont egyenes utasítást, tájékoztatást adott.

Az izraeli hadsereg mellett az amerikai haderő is alkalmaz olyan egységeket, amelyek nem a szokványos, hanem a pszichológiai hadviselést képviselik.

British-soldier-009

Egy hadtechnikai döntés vagy megmozdulás, akár politikai, akár erkölcsi megítélése nagyban befolyásolhatja egy adott terv további szakaszait. Ezen dolgok kedvezőbb megítélésének érdekében Facebookozik, Twitterezik vagy tartózkodik más online felületen ez a különleges alakulat.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/
Forrás: http://444.hu/2015/01/31/facebookon-harcolo-dandart-allit-fel-a-brit-hadsereg/