Ezek az új szabályok várhatnak a Nagy-Britanniában dolgozókra a kijárási korlátozás feloldása után 1

A kormány által kidolgozott egyik tervezet azt foglalja össze, hogy a kijárási korlátozás feloldását követően milyen új szabályokra lehet majd szükség annak érdekében, hogy a munkahelyeikre visszatérő alkalmazottak minél kisebb veszélynek legyenek kitéve, amíg a koronavírus járvány teljesen el nem múlik. A tervek közt szerepelnek olyan ötletek is, mint az alkalmazottak egymástól különböző műszakokban való dolgoztatása, illetve a „hot-desking” (felváltva használt ülőhelyek, íróasztalok) csökkentése.

Ezek az új szabályok várhatnak a Nagy-Britanniában dolgozókra a kijárási korlátozás feloldása után 3

Mióta a koronavírus miatt a kijárási korlátozás bevezetésre került Nagy-Britanniában, még március 23-án, az országban dolgozó irodai alkalmazottak nagy része már megszokta azt, hogy otthonról kell dolgoznia. A BBC által is megtekintett kormányzati stratégia részeként, amely segíti a vállalkozásokat a munkába való visszatérésben, a javaslatok között szerepel például, hogy az alkalmazottak minél kevesebb munkaeszközt osszanak meg egymással, vagy hogy aki teheti, továbbra is dolgozzon otthonról még egy darabig.

A Department for Business, Energy and Industrial Strategy által készített tervezet javasol továbbá megemelt higiéniás standardokat, plexi lapok és egyéb válaszfalak elhelyezését, a liftek használatának korlátozását, illetve az étkezők használatának ideiglenes tiltását. A dokumentumban foglaltak szerint több millió vállalatnak el kell majd készítenie a Covid-19 „kockázatértelemzést”, mielőtt lehetővé tenné az alkalmazottak munkába való visszatérését.

Eközben a Guardian értesülése szerint a miniszterek tárgyalásokat folytatnak egyes technológiai cégekkel úgynevezett “egészségügyi útlevelek” létrehozásáról, amelyeket azok a munkavállalók kapnának meg, akik már átestek a koronavírus betegségen. A Financial Times úgy tudja a cégeket arra is meg fogják kérni, hogy biztosítsanak több parkolóhelyet az alkalmazottak számára, hogy ne egymást hordják munkába az emberek.

„A vállalkozásügyi miniszter továbbra is együttműködik a vállalatokkal, szakszervezeti vezetőkkel és a tudományos és orvosi közösséggel, hogy biztonságossá tudjuk tenni a munkahelyeket azok számára, akik a korlátozások lazításával hamarosan elkezdenek majd újra dolgozni. A helyzet ugyanis az, hogy a vírus természetéből fakadóan egészen addig, amíg nem lesz kész a vakcina, valamilyen mértékű korlátozásokkal kell majd továbbra is együtt élnünk. Természetesen ettől még, ahol csak lehet, szeretnénk, ha a dolgok visszatérnének, egy olyan állapotba, ami a lehető legközelebb áll ahhoz, ami a vírus előtt volt.” – nyilatkozta egy kormánypárti szóvivő.

A tömegközlekedés lesz valószínűleg az egyik legnagyobb probléma az emberek számára, akik újra elkezdenek majd dolgozni. A közlekedésügyi miniszter a BBC One egyik műsorában nemrég azt nyilatkozta, hogy a tömegközlekedési eszközök menetrendjét igyekeznek majd úgy beállítani, hogy igazodjon a munkába visszatérő emberek számához, de a távolságtartás szabályai is tudjanak érvényesülni a lehetőségekhez mérten. Azt ígérte többek közt, hogy a buszjáratok és vonatok számát meg fogják emelni, de akik nem laknak túl messze a munkahelyüktől, azoknál a bicikli és a séta lesz még, amivel kevésbé zsúfolt környezetben juthatnak majd be munkahelyeikre.

A repülőtereken a szakértők szerint a távolságtartás hely hiányában nem igazán lesz kivitelezhető, ezért az utasok számára lehet, hogy kötelezővé tennék az egészségi állapotuk ellenőrzését, és a maszkok használatát. Az üzletekben is van számos javaslat, amiknek a bevezetése segíthet a járvány utáni időszak megkönnyítésében. Ide tartoznak olyan javaslatok mint a be és kijáratok elkülönítése és limitálása ahol csak lehet, illetve a kasszáknál a sorban állásnál a padlóra jelek felfestése a távolságtartás könnyebb betartása érdekében, illetve fertőtlenítő állomások elhelyezése több ponton. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen lépéseket tesz majd a kormány, és milyen utasításokat kapnak majd a cégek, a miniszterelnök ígérete szerint a hét második felében kapunk majd részletesebb információt.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után