Ezek a kulcsfontosságú dátumok a következő hetekben a lockdownból kivezető úton 1

Boris Johnson azt ígérte, hogy a hónap végéig közli a terveit a lakossággal, hogy miként szeretné kivezetni az országot a járványból és egyben a korlátozások alól. A miniszterelnöknek így kevesebb, mint két hete maradt arra, hogy mi vár Nagy-Britanniára a következő hónapok során.

Ezek a kulcsfontosságú dátumok a következő hetekben a lockdownból kivezető úton 3

Számos különböző tényező mozgathatja a korlátozások feloldásának kezdetét előre vagy hátra, de a jelenlegi infók alapján íme néhány kulcsfontosságú dátum, amelyre figyelni kell a az elkövetkező néhány hétben. A vakcina gyors bevezetésével, a megbetegedések és a halálesetek számának csökkenésével egyre többen reménykednek abban, hogy hamarosan végre vége lesz ennek az egésznek.

Február 15.

A korlátozások első felülvizsgálatára február 15-én, hétfőn kerül sor. De akkor még nincs esély a korlátozások enyhítésére, miután Johnson nemrég megerősítette, hogy az iskolák csak márciusban nyílnak majd meg, és ők lesznek az elsők akik újra megnyithatják kapuikat. Ez a vörös listás országokból érkezők számára a szállodai karantén bevezetésének határideje, és ez az a nap is, amikorra a kormány ígérte, hogy mindenképp beoltja a legkiszolgáltatottabb helyzetben levő embereket az ország területén.

Február 22.

A rákövetkező hétfő mindenképp egy kulcsfontosságú pillanat lesz, amikor a miniszterelnök a tervek szerint nyilvánosságra hozza a lockdownból kivezető „útitervét”. Nem világos még, hogy mit fog mondani pontosan, de valószínűsíthető, hogy a korlátozások fokozatosan kerülnek feloldásra, és az sem kizárt, hogy az ország visszatér a készültségi szintes rendszerhez.

Március 8.

Ez a legkorábbi dátum, amikor a diákok újra visszatérhetnek az iskolákba, és folytatódhat a tanítás, feltéve, hogy a miniszterelnök ezt be is jelenti február 22-én, ugyanis azt ígérte, két héttel előre fog szólni. Azt, hogy minden korosztálynak egyszerre indul újra az oktatás vagy ez is több részre lesz-e osztva, nem lehet tudni. Amit még ekkor vagy legalábbis az elsők közt engedhetnek majd újra, azok a kinti tevékenységek, sport, vagy épp kisebb csoportokban való gyülekezés kint a szabadban.

Március 31.

A jelenlegi lockdown törvények március 31-én járnak le, vagyis új jogszabályokra lesz szükség azok meghosszabbításához, ha nem akarják mindet eltörölni egyszerre. Ez viszont nem valószínű, tehet akkor is bővebb információhoz juthatunk majd arról, hogy mik azok a korlátozások, amiket meghosszabbítanak.

Április vége

A brit kormány tervei alapján legkésőbb eddig akarják az összes kiemelt csoportnak felajánlani az oltást, ide értve többek közt mindenkit, aki elmúlt 50 éves. Arra vonatkozólag, hogy kiket akarnak majd beoltani ezután, egyelőre nem tettek közzé semmiféle hivatalos dokumentumot.     Forrás

Megosztás