10 év börtönt is kaphat, aki nem tartja be az új utazási szabályokat Nagy-Britanniában 1

Azok az emberek akik a szigetországba érkeznek, akár tíz évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak, ha az utasoknak adott Covidos űrlapon hazudnak, hogy eltitkolják, hogy egy „vörös listás” országból érkeztek az Egyesült Királyságba.

10 év börtönt is kaphat, aki nem tartja be az új utazási szabályokat Nagy-Britanniában 3

„Keményen megbüntetjük azokat, akik hamis információkat szolgáltatnak az utasoknak kiosztott űrlapon. Aki az említett űrlapon hazudik és megpróbálja eltitkolni, hogy az ide érkezés előtti tíz napban a „vörös listán” szereplő országban tartózkodott, akár tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.” – nyilatkozta nemrég a brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock.

Mr. Hancock egy sor „igen kemény bírságot és büntetést” vázolt fel azok számára, akik megszegik az új Covid utazási szabályokat:

  • 1000 font pénzbírságot kap minden olyan külföldről érkező személy, aki nem csinálja meg a kötelező tesztet.
  • 2000 font büntetést kap minden olyan külföldről érkező személy, aki elmulasztja elvégezni a második kötelező tesztet, valamint automatikusan meghosszabbodik a karantén ideje 14 napra.
  • 5000 font fix bírság, (ami 10 000 fontra emelkedhet) azoknak, akik nem mennek karanténba az erre kijelölt hotelbe.
A vörös listás országok:

Angola, Argentína, Bolívia, Botswana, Brazília, Burundi, Zöld-foki Köztársaság, Chile, Kolumbia, Kongói Demokratikus Köztársaság, Ecuador, Eswatini, Francia Guyana, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambik, Namíbia, Panama, Paraguay, Peru, Portugália (beleértve Madeirát és az Azori-szigeteket), Ruanda, Seychelle-szigetek, Dél-Afrika, Suriname, Tanzánia, Egyesült Arab Emírségek (Egyesült Arab Emírségek), Uruguay, Venezuela, Zambia és Zimbabwe.

Ja, és ha ez még nem lenne elég…

Az Egyesült Királyságba érkező személyeknek, akiknek ugye szállodákban kell a karantén idejét tölteniük, fejenként 1750 fontot számolnak fel az ott tartózkodásukért – erősítette meg a hírt Matt Hancock. Hancock a parlament alsó házában az országgyűlési képviselőknek adott keddi nyilatkozatában elmondta, hogy összesen 16 szálloda vesz részt a karanténprogramban, és hétfőtől fogadják majd az utasokat.        Forrás

Megosztás