„Ez fog történni Nagy-Britanniában, miután kormányváltás lesz és a munkáspárt megnyeri a közelgő választásokat” – Keir Starmer beszéde 1

Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője megígérte, hogy “a munkáspárt vezetése alatti megújulás évtizede” során új városok egy “következő generációját” építi fel 1,5 millió új lakással együtt.

„Ez fog történni Nagy-Britanniában, miután kormányváltás lesz és a munkáspárt megnyeri a közelgő választásokat” – Keir Starmer beszéde 3

Sir Keir kijelentette, hogy ha pártja nyeri meg a közelgő választásokat, újra “átfutja” sz ingatlanok építésére vonatkozó terveket. Cselekvés nélkül azt mondta, hogy a lakástulajdon rövidesen a “kevesek luxusa” lesz. Miközben Sir Keir épp folytatni készült a konferencia beszédét, csillámporral borította be őt egy tüntető, aki választási reformokra szólított fel.

A legnagyobb tapsot azonban akkor kapta, amikor kijelentette, hogy a Munkáspártot “ellenzéki” pártból egy várakozó kormánypárttá emelte. A beszéd során a Munkáspárt vezetője reformernek igyekezett beállítani magát, és megígérte, hogy gazdasági növekedést és biztonságot nyújt az ország és lakói számára.

Sir Keir megígérte, hogy felgyorsítja az építkezéseket a kihasználatlan városi és városokhoz közeli területeken, hogy létrehozza az “új városok következő generációját” az angol városok közelében, hasonlóan ahhoz, ahogy az első munkáspárti kormány tette azt a második világháború után. Hozzátette, hogy ahol jó munkahelyek és infrastruktúra vannak a közelben, a munkáspárti kormány “ott építkezésekbe fog kezdeni”. Azonban ez nem jelenti a “zöldövezet feláldozását”.

“A Munkáspárt az a párt, amely megvédi zöldterületeinket” – mondta. “De ahol nyilvánvalóan nevetséges felhasználási módok vannak, használaton kívüli parkolók, sivár pusztaság – nem zöldövezet, szürke övezet, néha városhatáron belül is -, ott lépni fogunk.”

A Munkáspárt arra számít, hogy az új városokban az előzetes befektetések többsége a magánszektorból származik majd. Ígéretet tett arra is, hogy 1,5 millió új lakást épít a következő parlamenti ciklus öt éve alatt, azzal érvelve, hogy a több lakóingatlan központi szerepet játszik a gazdasági növekedés megvalósításában.

Sir Keir mostani liverpooli beszéde lehet az utolsó a jövőre esedékes általános választások előtt, és ez lehet az utolsó alkalma, hogy beszédet mondjon a konferencia közönsége előtt, amelyben megpróbálja úgy bemutatni magát, mint leendő miniszterelnököt.

Merész módon felszólította a pártjuktól “kétségbeesetten” menekülő konzervatív szavazókat, hogy csatlakozzanak a Munkáspárthoz, hozzátéve, hogy egy már “megváltozott Munkáspártot” vezet… Mindeközben szidta a torykat, akiket azzal vádolt, hogy „a populizmus és az összeesküvés zavaros vizeibe ereszkedtek, anélkül, hogy érveket tudnának felsorakoztatni a gazdasági változásra vonatkozó terveik mögött”.

keir starmer beszéd

A beszéd alig több mint egy óráig tartott, egy kis extra izgalommal megfűszerezve, amikor a biztonságiak lerángattak egy tüntetőt a színpadról, aki csillámport szórt a munkáspárt vezetőjére. Sir Keir erre csak így reagált: “Ezért is más már ez a párt. Ha ez az ember azt hiszi, hogy ez zavar engem, nem ismer.”

„Ez fog történni Nagy-Britanniában, miután kormányváltás lesz és a munkáspárt megnyeri a közelgő választásokat” – Keir Starmer beszéde 4

A beszéd jól bemutatta Sir Keir magabiztosságát pártvezetőként, közben méltatva Tony Blair volt miniszterelnököt, és az NHS megreformálására tett fogadalom is elhangzott, valamint Izrael támogatását illetően is nyilatkozott a munkáspárt vezetője, amelyet a közönség hangos tapssal hálált meg.

Arra azonban figyelmeztetett, hogy ha a Munkáspárt megnyeri a választásokat, akkor a feladata nehezebb és hosszabb lesz, mint Blair vagy a korábbi munkáspárti kormányok idején.

„Itt nincs varázspálca” – mondta Sir Keir. “Egy ország megváltoztatása nem olyan, mint egy mező kipipálása. Ezt nem lehet egy egérkattintással elintézni.”

A szakszervezetek válasza nagyjából pozitív volt, és bár Sharon Graham, a Unite főtitkára üdvözölte a beszédet, kijelentette, hogy “az ördög a részletekben lesz”, és felszólította a Munkáspártot, hogy “tegyen közzé részletesebb tervet az átformált brit gazdaságról”.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után