Óriási meglepetésre egy olcsó Asda-ban kapható bor nyert meg egy nívós versenyt, ahol vakon kellett választani a borok közül, kizárólag az ízlésünkre és szaglásunkra hagyatkozva.

redwine

Kiderült, hogy nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni ahhoz, hogy egy nagyon finom bort próbáljunk ki. Mindössze annyi dolgunk van, hogy lesétáljunk a közeli Asda üzletbe és a megfelelő palackot kapjuk le a polcról, már ha van még belőle. Egy olcsó vörösbor, név szerint a Chile-ből származó La Moneda Reserve Malbec ugyanis megnyerte a neves Decanter World Wine Awards-ot, méghozzá 16,000 másik üveg közül.

A mindössze £4.37-ért megvásárolható bor nyerte a versenyen a Platinum Best díjat, amit egy vak kóstolás előzött meg, tehát a szakértők nem tudták, hogy melyik borra teszik le a voksukat.

asdala-moneda-reserva-malbec

Összesen 240 szakértő választotta legjobbnak a La Moneda Reserve Malbec-et a £15-os vörösborok kategóriájában a nedvdús, gazdag gyümölcsös íze miatt. A borszakértők szerint az ízében megtalálható a fekete bogyók íz világa, és ezzel párhuzamosan a krémes vanília joghurt és némi kellemes borsosság is ezzel párhuzamosan. Más szakértők azt mondták, hogy nagyon friss, és tele van energiával.

A győztes Malbec 600 másik Chile-i vörösbort utasított maga mögé, mielőtt bekerült a döntőbe, ahol aztán megszerezte a legjobb bornak járó díjat a maga kategóriájában. Az Asda ezek után felkészülhet a nagy rohamra, ugyanis a borkedvelők valószínűleg országszerte megostromolják az üzleteket, hogy kipróbálják, vajon tényleg olyan jó e ez a gazdaságos ”szőlőlé”, mint amilyennek mondják.

Ha szeretitek a bort és kíváncsiak lettetek, ne várjatok vele sokat, mert valószínűleg rengetegen kapkodják le a polcokról ezt az üveget egy ilyen hír hallatán.           Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára