anglia ingatlan vásárlás fiatal

Egy fiatal és szorgalmas srác azt üzeni a Nagy-Britanniában élő hasonló korúaknak, hogy ne igyanak, bulizzanak annyit, és fogják kicsit vissza az új ruhák vásárlása iránt érzett vágyaikat, és akkor akár egészen korán ingatlan tulajdonosokká tudnak válni.

anglia ingatlan vásárlás fiatal

A Manchester környékéről származó Josh Parrott azt nyilatkozta, hogy 30 éves korára szeretne félig meddig nyugdíjba vonulni, és csak a saját ingatlanjaival foglalkozni. Miután mindössze 19 évesen vásárolta meg első otthonát, a 22 éves fiatalember azt nyilatkozta, hogy szerinte nincs jó kifogás arra, hogy a fiatalok miért nem tudnak házat venni, mert tudnának.

Parrott egy ingatlanügynöknél dolgozott, miközben befejezte gimnáziumi tanulmányait, és mindemellett takarítóként is pénzt keresett a szülei lakatos cégénél. Emellett a szüleinél lakott ugyan, de nem ingyen, csak kevesebbet (havi £120-ot) fizetett a lakhatásért. Így tudott elegendő pénzt félretenni ahhoz, hogy 19 éves korára egy £115,000 értékű ingatlant vegyen.

Ingatlanügynökként az éves fizetése 14 ezer font volt, aminek a nagy részét félre tudta tenni. Az autójára költött durván 2000 fontot, és lakhatásra szerencsére csak durván 1500-at kellett. Így tudott rövid idő alatt durván £11,000-ot félretenni, amiből megvehette az első házat Stockportban. Egy évvel később a ház értéke már 140 000 font volt, és bérbe adta, hogy fizetni tudja a jelzáloghitelt.

Ezt követően a második házát 21 évesen vette, ami akkor £140,000-ot ért. Ezután egy durván 20 000 fontos felújítást hajtott végre az ingatlanon, és rengeteg pénzt spórolt meg azzal, hogy a munka nagy részét ő maga végezte el munka után. Ezzel a ház értékét nagyjából további 60,000 fonttal növelte.

A gyakornok hiteltanácsadó, aki most keresi harmadik ingatlanát, megosztotta gondolatait és néhány tippet azzal kapcsolatban, hogyan szerezhetünk már viszonylag korán saját házat vagy lakást.

„Csak túl kell lépni azon a gondolkodásmódon, hogy bizonyos dolgokat csak bizonyos kor után érhetünk el. Nem arról van szó, hogy egy zseni lennék vagy különleges, vagy ilyesmi. Csak ki akartam hozni a legtöbbet az otthon lakásból: ez ugyebár közel sem olyan drága, mint albérletben élni főleg ügynökségen keresztül.”

„Egyszerűen csak nem szórtam a pénzt az ivásra, és szinte semmit sem költöttem ruhákra. A haverjaim mind azt mondták, hogy unalmas vagyok… Kaptam egy Ford Fiestát, amelyet megtartottam, miközben sok barátom drága autókat vásárol részletre, pl. Mercedes-eket. Végül is, szép autók persze, de én így havi 1200 fontot tudtam félretenni, már mire teljes munkaidőben dolgozni kezdtem. Elszórhattam volna én is persze, mint a többiek… Egyébként szerintem az ingatlanügynöki munka nagyszerű meló a fiatalok számára, és nem igényel semmilyen végzettséget.”

„Amíg a megvásárolt házak értéke folyamatosan növekszik, a tervem jól fog működni. Egyre több embernek van szüksége házra, és azok nem épülnek ezzel azonos ütemben, így egyre nagyobb lesz az igény rájuk.” – magyarázta Josh.

A fiatal üzletember azt tervezi, hogy 30 éves korára tíz ingatlant birtokol majd – amiből kilencet bérbe ad -, és addig évente egyet vásárol, hogy onnantól végre feltehesse a lábát, és csak akkor dolgozzon, amikor kedve szottyan.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után