A legfrissebb értesülések szerint London belvárosában a Trafalgar Square-t evakuálták, miután egy gyanús járművet találtak. A brit főváros központjának egy területét teljesen lezárták, és a közösségi oldalakra felkerült képeken nagy rendőri jelenlét és kordonok láthatók.

Evakuálták a Trafalgar Square-t és lezárták az egész környéket 2

A közösségi médiában többen arról számoltak be, hogy „durranás” vagy robbanás hangját hallották délelőtt 11 óra körül. A westminsteri rendőrség közölte, hogy a veszély már elmúlt, de a rendőrök egy darabig még a helyszínen maradnak. További részleteket azonban nem árultak el a történtekről.

A rendőrség ezt írta a twitter oldalán: „A rendőrtisztek jelenleg a #TrafalgarSquare-en vannak, ahol evakuálták a helyszínt. Kérjük, senki ne utazzon arra a környékre.”

„A rendőrség egyelőre a helyszínen marad. Az incidens véget ért, és a tér rövid időn belül újra megnyílik.”

A helyszínen tartózkodó egyik újságíró elmondta, hogy a gyanús járművön irányított robbantást hajtottak végre, és arra kérte az embereket, hogy ne essenek pánikba.

Crystal Goomansingh, a Global Newstól, ezt írta a Twitteren: „Irányított robbantás történt a Trafalgar tér közelében. A rendőrség elmondása szerint a rendőrök a gyanús járművet iktatták ki. „Kérjük, ne essen pánikba, hogy ha egy nagy durranást hallottak”

A londoni tűzoltóság is a helyszínen volt.

Sarah Churchill turista, aki akkor épp a Trafalgar Square közelében tartózkodott 11 éves fiával, Noah-val, azt mondta, hogy „bomba robbanásszerű” hangot hallott ami „minden figyelmeztetés nélkül nagyon váratlanul érte”.

A Daily Mirrornak azt mondta: „Sok rendőr volt a helyszínen, éppen át akartunk menni a téren, amikor a sarokra értünk, és láttuk, hogy körbe van zárva. Egy rendőrrel beszéltünk épp, amikor a bomba minden figyelmeztetés nélkül felrobbant. Azt mondta nekünk a rendőr, hogy gyanús csomagról volt szó, de nem irányított robbanásnak tűnt, senki sem mondta, hogy mindjárt felrobban.”

Evakuálták a Trafalgar Square-t és lezárták az egész környéket 3

A 38 éves Sarah azt mondta, hogy a bomba hangja „megrázta”, és „intenzív és nagyon hangos volt”. Azt mondta, hogy fia nagyon megrémült, mivel a zaj mintegy 150 fős tömeget késztetett arra, hogy menekülni kezdjenek.

A közösségi médiában található egyik felvételen az is látható, ahogy egy „gyanús autó” miatt sürgősen evakuálják az embereket egy közeli szállodából…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után