A több, mint egy teljes hónapig tartó szokatlanul meleg, nyárias idő, aminek hatalmas nagy felhőszakadás és többnapos esőzés vetett véget országszerte, újra vissza fog térni Nagy-Britanniába, derült ki a brit meteorológiai intézet jelentéséből.

Erős szeles időt és rég látott nagy esőzést hozott a szigetország területére a Debby nevű trópusi vihar, ami egycsapásra véget vetett az utóbbi évek legforróbb nyarának. A hétvégén egyébként további esőzésekre lehet számítani az ország számos pontján.

Azonban jó hír mindenkinek, aki még szeretné egy kicsit idén nyáron tovább süttetni a hasát, hogy a meleg, napos idő vissza fog térni, a Met Office jelentése szerint, méghozzá Augusztus vége felé, az utolsó hét környékén.

A brit meteorológiai intézet hosszútávú előrejelzése szerint nem csak egy hétig lesz meleg. Az időjósok azt mondják ugyanis, hogy a következő három hónap átlaghőmérséklete magasabb lesz az átlagosnál. Ez persze nem azt jelenti, hogy október végéig töretlen napsütés lesz, viszont a vénasszonyok nyara jóval hosszabb is lehet a megszokottnál.

Bár a hőmérséklet a hó végére emelkedni fog, a Met Office szerint a következő két hétben az idő hűvösebb marad az eddiginél.

A Napsütéses idő ellenére ma még több eső várható, nyugat felől kiindulva, ami keleti irányban terjed majd az ország többi része felé.

A Met Office arra is figyelmeztetett, hogy a szigetország egyes részein nagyobb vihar és jégeső sem kizárt, a pénteki nap folyamán. A hőmérséklet 18 ° C és 23 ° C között marad az ország nagy részén a mostani hétvégén.

“Vasárnaptól egyre nedvesebb, hűvösebb és szélesebb idő várható, és ez a tendencia a következő héten tovább folytatódik, és nem látjuk valószínűnek az eddigi nagyon meleg idő azonnali visszatérését” – nyilatkozta a Met Office egyik szakembere.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra    Forrás