Mennyibe kerül most egy ház átlagosan Nagy-Britannia különböző részein 1

Az új statisztikák azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban található eladásra kínált házak árai ismét rekord magasra emelkedtek Nagy-Britannia minden nemzetében és régiójában.

Mennyibe kerül most egy ház átlagosan Nagy-Britannia különböző részein 3

Szinte az összes piaci szektorban komoly áremelkedések tapasztalhatók az utóbbi időszakban amihez hasonlóra talán 2007 márciusa óta nem volt példa. A Rightmove nevű weboldal adatai szerint egész Nagy-Britanniában a 2021-es év végére országos szinten a házak átlagos ára meghaladta a 344 445 fontot. A weboldal elemzése szerint az ingatlan árak emelkedő tendenciát mutatnak a kisebb, a közepes, és a nagyobb méretű családi házak esetében egyaránt.

Az egyes régiók közt azonban jelentős különbségek tapasztalhatók. Londonban az átlagos irányár, amit egy házért elkérnek jelenleg már meghaladja a 650 000 fontot, míg ezzel szemben Északkeleten, ahol az átlagos házárak a legalacsonyabbak az Egyesült Királyság területén belül, ez az érték kevesebb, mint 170 000 font. Ez azt jelenti, hogy azon a környéken a londoni árak negyedéért kapunk egy ugyanakkora házat.

Tim Bannister, a Rightmove ingatlanadatokért felelős igazgatója elmondta: „Az eladó ingatlanokért folyó verseny továbbra is igen erős idén ősszel, aminek köszönhetően az átlagos irányárak közel 6000 fontot ugrottak a hónapban. Azonban hiába kerül fel egyre több ház az ingatlanpiacra, még mindig nem elegendő a megnövekedett kereslet kiegyenlítésére.”

Az egész szigetország teljes területére vetítve az első ingatlanjukat vásárlók átlagosan £210,672-ot fizetnek, a második otthonukat vevőknél ugyanez az átlagos érték elérte a £315,486-ot, és a nagyobb családi házakat vásárlók esetében pedig országos szinten is valamivel £630,000 fölött van már az átlag.

Az Egyesült Királyságban a Rightmove 2021. októberi adatai szerint ennyi az ingatlanok átlagos irányára az egyes régiókban:
 • Skócia, 174 934 font
 • Északkelet, 167 935 font
 • Yorkshire és a Humber, 221 291 font
 • Északnyugat, 232 639 font
 • East Midlands, 267 095 font
 • West Midlands, 263 008 font
 • Kelet -Anglia, 396 232 font
 • Wales, 237 830 font
 • London, 650 683 font
 • Délnyugat, 359 906 font
 • Délkelet, 458 456 font

Mennyibe kerül most egy ház átlagosan Nagy-Britannia különböző részein 4

A Rightmove egyik szóvivője emellett azt is hozzátette, hogy a sikeresen létrejött eladások száma szeptemberben 15,2% -kal nőtt a 2019-es év azonos időszakához képest. A weboldal azt sugallja, hogy a kínálatot jelenleg meghaladó kereslet igen jó  lehetőséget kínál a házukat eladni kívánó tulajdonosoknak, ha kisebbe akarnak költözni, vagy ha nem akarnak másik ingatlant vásárolni.

Cory Askew, a Chestertons értékesítési vezetője elmondta: „Londonba egyre többen térnek vissza az irodai dolgozók, és folyamatosan érkeznek a nemzetközi piacról is vásárlók. Az eladók ezt érzékelik, és az ingatlanok iránti egyre nagyobb kereslet miatt nem érzik már szükségét az ár csökkentésének.” A szakértők többsége szerint azonban a házárak emelkedési üteme a következő hónapokban mérséklődni fog.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után