A kötelező gépjármű biztosítások ára várhatóan emelkedni fog 2015 folyamán az Egyesült Királyságban, figyelmeztetett az AA nevű vállalat.

Your-Life

Annak ellenére jelezték, hogy emelkedni fog a biztosítás ára, hogy az év első pár hónapjában a piacon kapható legjobb éves biztosításokra szóló ajánlatok ára 1%-kal csökkent az előző negyedévhez képest. Ezzel a legolcsóbb 1 évre szóló biztosítások £530.47-os szintre csökkentek.

A biztosítások ára várhatóan minden korosztály számára növekedni fog Janet Connor, az AA Insurance igazgatója szerint.

A probléma abból fakad, hogy nagyon sok újabban a biztosítási csalás, és az ütközéskor bekövetkezet állítólagos nyaki „ostorcsapás” sérülésekre hivatkozva követelt kártérítés. Ez a fajta sérülés egyfajta kiskaput képez, amire hivatkozva könnyen lehet pénzt követelni a biztosítótól, mivel igen nehéz bizonyítani, hogy a balesetet szenvedett fél milyen mértékben sérült meg. Ha erre vonatkozólag nem történik szabálymódosítás, a biztosítók kénytelenek lesznek elkezdeni emelni az árakat.

„A biztosítók elkezdték emelni az áraikat. Úgy tűnik, hogy ez egy trend kezdete, így további emelkedés várható, de szerencsére továbbra is nagy a verseny a biztosítók közt, tehát nem kell hirtelen nagy áremelkedéstől tartani.” – nyilatkozta Mrs. Connor.

A gépjármű biztosítások ára egyébként átlagosan 6%-kal alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor. Ezzel párhuzamosan a lakásbiztosítások ára is közel 10%-ot csökkent az elmúlt év során.

Új szolgáltatásunk – Olcsóbb fogászati kezelés és Csomagszállítás: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-32379929