Az albérlők éves szinten átlagosan 2.1%-kal többet fizetnek a lakásbérlésért, mint egy évvel ezelőtt, derült ki a statisztikai hivatal legfrissebb adataiból.

uk berleti dij

A magántulajdonosoktól bérelt otthonok ára tavaly március és 2015 március közt 2.1-ot emelkedett a hivatalos adatok szerint. Anglia és Skócia területein egyforma mértékben növekedtek a bérleti díjak, míg Wales-ben ez az ütem lassabb volt.

„Óriási a hiány a lakóhelyekből, ráadásul pont azokon a helyeken, ahol az új munkahelyek legtöbbjét hozzák létre, így a bérleti díjak továbbra is rohamosan emelkednek, mivel a kereslet jóval meghaladja a kínálat mértékét. London egyes területein átlagosan 13 ember verseng minden egyes meghirdetett szobáért az év forgalmasabb hónapjaiban.” – mesélte a SpareRoom.co.uk igazgatója, Matt Hutchinson.

berleti dijak uk

Regionális szinten a legnagyobbat a Londonban emelkedtek a bérleti díjak, ahol most 3.2%-kal állnak magasabban. A legkisebb áremelkedés ezzel szemben Yorkshire környékén és Északkelet-Angliában volt, ahol mindössze 0.4% volt az emelkedés.

Ezzel a kalkulátorral letesztelheted, hogy a fizetésed alapján Nagy-Britannia melyik részén tudnál lakást bérelni, vagy venni: http://www.bbc.co.uk/news/business-23234033

Az elemzésből egyébként az is kiderül, hogy a házárak nagyobb mértékben nőttek, mint a bérleti díjak. Az elmúlt egy év során ugyanis az ingatlanok árai 7.2%-kal emelkedtek, ami a bérleti díjakhoz viszonyítva több, mint háromszoros növekedés.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-32446106