A szigetországban sajnos igencsak elszaporodtak a különböző fajta állati kártevők, gyakorlatilag az ágybogártól a patkányig szinte bármi előfordulhat a lakóhelyünkön.

kartevok uk

Az ország egyes területein több, mint 14,000 különböző alkalommal érkezett lakossági bejelentés férgek kapcsán, egy 2013-14-es tanulmány szerint.

A legtöbb patkányirtást a lakossághoz mérten Birmingham területén kérték a lakók, míg az egerek és a csótányok London, Southwark kerületében vannak jelen a legnagyobb létszámban Nagy-Britanniában.

27ef567f00000578-3053576-image-a-16_1429868585883

A legtöbb kártevővel küzdő brit város mégis Newcastle, ahol a British Pest Control Association nevű szervezet jelentése szerint a lakosság 5%-a kell, hogy megküzdjön az egerekkel, patkányokkal, csótányokkal, sőt még a darazsakkal is.

„Rengeteg különböző oka lehet annak, hogy egy adott területen miért szaporodik el egyfajta kártevő, de egyértelműen van egy ok, ami visszatérő probléma. Ha egy kártékony állat elkezd szaporodni, és nincs időben és profi módon kezelve, akkor az nagy eséllyel el fog terjedni.” – nyilatkozta Simon Forrester, a BCPA igazgatója.

A lakosság száma és az ezer főre jutó bejeélentések száma alapján a legrosszabb helyek listája:

pest uk

Ha valaki el szeretné kerülni a férgeket és a bogarakat, akkor annak javasolt az ország déli része felé venni az irányt, Southend környékére, ugyanis ott történt a legkevesebb bejelentés, mindössze 0.03%. A BCPA szervezet szerint a kártevőkről érkező bejelentések növekvő száma a lakosság növekedésének, és mindenek előtt annak tudható be, hogy a helyi kártevő irtó szolgáltatások számát a tanácsok országszerte csökkentették az utóbbi időben.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://metro.co.uk/2015/04/24/do-you-live-in-one-of-britains-most-vermin-infested-places-5165118/