Nem kevesebb, mint 15 ember lakott egymás hegyén hátán, rettentő igénytelen körülmények közt, amikor a helyi hatóságok egy névtelen bejelentés után rájuk törték az ajtót a brit főváros északi felén.

kingsbury1-0

A Kingsbury területén található 3 szobás ház minden szobája tele volt nyomva emeletes ágyakkal, de még a garázsban is találtak fekvő alkalmatosságokat a helyi önkormányzat emberei, de azokat ágynak nevezni erős túlzás lenne. A felháborító állapotokra egy razzia során derült fény ezen a héten.

A kert végében lévő garázsban is találtak egy kanapét és egy matracot a szemét és a lomok közt, és a ruhákból, táskákból és személyes holmikból ítélve ott is laktak legalább ketten.

kingsbury3

Brent önkormányzatának tisztviselői nem sokkal korábban kapták a fülest, hogy a kérdéses ingatlant illegálisan adják ki embereknek albérletbe. Az előre nem bejelentett „látogatást” és házkutatást csütörtökön tartották az önkormányzat emberei rendőrökkel karöltve. Egy román származású férfi nyitott ajtót, aki azt állította, hogy a főbérlő, aki szintén ott lakik velük, az ő testvére. Továbbá szentül vallotta, hogy csak 6 ember lakik ott összesen. Az önkormányzat emberei azonban egyértelmű bizonyítékot találtak arra, hogy legalább 15 ember biztosan ott él.

„Úgy gondoljuk, hogy hallották, hogy jövünk, és gyorsan kereket oldottak jó páran. Minden valószínűség szerint olyan £80-100-ot fizethetnek fejenként minden héten, hogy ott lakhassanak. A lakóknak ez egy relatíve olcsó megoldás, azonban a főbérlő zsebében pillanatok alatt jó sok pénz gyűlik így össze. Az ingatlannak engedéllyel kellene rendelkeznie, hogy albérlőknek kiadható legyen, de akkor sem ennyinek, így a főbérlő törvénybe ütköző dolgot csinál.” – nyilatkozta Spencer Randolph a helyi önkormányzattól.

houseraid1108a

Az egyik román pár, akik a Whitby Gardens-nél levő házban laktak elárulta, hogy £600 fontot fizetnek havonta, és ezért egy emeletes ágy alsó felét kapják egy szobában, ahol mások is laknak rajtuk kívül. Tovább súlyosbítja a dolgot, hogy babakocsit és játékokat is találtak, ami azt jelenti, hogy kisgyerek is lakott a házban, ami viszont mind a főbérlő, de még inkább a szülők részéről is hihetetlenül felelőtlen dolog.

Ennyi embert bezsúfolni egy helyre nem csak felháborító és igénytelen dolog, de számos biztonsági előírás áthágásával is jár, amiért komoly büntetés jár. Ilyen esetekben a landlordot akár börtönbüntetésre is ítélhetik. Albérlőként nem árt, ha tisztában vagyunk az albérlők és a főbérlők jogaival Angliában.

A razziák egyébként egyre gyakoribbak, hogy az ilyen ingatlanokat, és főbérlőket kiszűrjék. 2016-ban idáig már több, mint 100 engedéllyel nem rendelkező, albérlőknek kiadott ingatlant füleltek le, és összesen £220,000 bírságot osztottak ki a főbérlőknek. Néhány albérlő pedig egy ötletes módon kezdett el visszavágni az őket csúnyán átvágó főbérlőknek.

Botrányos egyébként, hogy miket megcsinálnak a főbérlők a plusz bevétel érdekében. Volt aki a lépcső alatti „harry potter” szobát adta ki valakinek. Volt olyan, aki a nappaliba rakott össze egy kisebb „szobát”, és azt hirdette. Volt olyan ház, amiben pedig 28 ember lakott együtt.         Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]