A helyi lakók szidalmazták és hipsztereknek nevezték azokat, akik a hétvégi hőhullám idején megszállták az egyik népszerű kelet-londoni parkot és hagyták maguk után úgy, mintha az egy háborús zóna lenne.

londonfield

Egy, a London Fields közelében élő személy szerint „részeg orgia” volt hallható az éjszaka közepén. Ezt a Hackney-i önkormányzat által megbízott munkásoknak panaszolta, miközben azok megpróbálták összetakarítani a szeméthegyeket a park területén.

Még az egyik vezető beosztású önkormányzati tag is „meggondolatlan kölyköknek” nevezte a felelősöket, aki azt mondta, hogy „nőjenek fel” vagy inkább maradjanak távol a park területétől. A két napos barbeque sorozat és a felperzselt fűterület eredményeként a helyi lakók panaszt tettek azért, amiért tarthatatlan számban engedtek be embereket a park területére.

Ch_34RGXIAAFCyA

A London Fields Facebook Csoportjának oldalán az egyik mérges helyi lakó a következőket osztotta meg: „Megdöbbentett az a rendetlenség, amiben London Fields-et hagyták ezen a hétvégén. Úgy vasárnap kora reggel, mint hétfőn, úgy nézett ki a hely, mint egy háborús övezet. Úgy hangzott, mintha részeg orgia zajlott volna az éjjel.”

A Standardnak adott nyilatkozata során, a csoport vezetője, Mike Martin a következőket mondta: „A hely állapota undorító. Csakúgy, mint a szemét, és voltak olyan emberek, akiknek megengedték, hogy a parkban aludjanak éjszaka. Az ember azt gondolná, hogy a rendőrség majd kijön és rendet tesz. Ezt nem lenne szabad tolerálni.”

Ch_vPOYXAAAM0oB

Martin szerint, a park hihetetlenül népszerű volt a forró napokon, mert a Hackney-i önkormányzat megengedte, hogy barbeque-zanak, ami máshol meg van tiltva és a tetejében, gyerekek kúsztak a fűben, akik megvágták magukat az üvegkupakokban. Egy közösségi médiában posztoló tag hipsztereknek nevezte azokat, akik csak így, tömegesen megszálták a parkot.

A Hackney-i önkormányzat tagja, Jonathan McShane, durva szavakkal illette azokat, akik visszaéltek a zöld területtel és szétszórva hagyták a szemetüket a park területén. A következőket mondta: „Sok nagy szemetes van elhelyezve és jelentős számú extra személyzet is ki van küldve a nyáron, de mindig küszködni fogunk, akkor, ha a meggondolatlan kölykök semmilyen erőfeszítést nem tesznek azért, hogy feltakarítsanak maguk után. Azoknak, akik ezt a rendetlenséget okozták, fel kell nőniük és tudomásul kell venniük, hogy nem lesznek szívesen látva Hackney-ban, ha nem fogják tiszteletben tartani a parkjainkat, a parkban dolgozókat és a helyi lakókat.”

rubbish

London Fields-ben, egyébként, csak a Broadway Market közelében lévő kijelölt helyen engedélyezik a barbeque-zást 2011 óta.

McShane tanácsos a védelmébe vette ezt a rendelkezést. A következőket mondta: „Itt nem a park használóinak a száma jelenti a problémát, hanem azok egy részének az elfogadhatatlan viselkedése — minden parkhasználó felelős azért, hogy feltakarítsa maga után a szemetet.”

A város más parkjai is hasonló állapotban lettek hátrahagyva, mivel, a hétvégén volt az év eddigi legforróbb hétvégéje, amikor is a hőmérséklet elérte a 27C-ot. A közösségi oldalakra feltöltött képek felhalmozódok szeméthegyekről árulkodnak Clapham Commonban és a Battersea Parkban is.

Sajnos, a következő napokban nem fog kedvezni az idő a barbeque-zóknak, ugyanis, óriási mennyiségű eső várható, amit két napja már aktívan tapasztalunk is.  Forrás: www.standard.co.uk

[fblike]

Ugrás a HuNglia főoldalára