Emberek ezreit evakuálták Angliában, miután egy fel nem robbant bombát találtak egy kertben Plymouth városában 1

Több mint 3000 ember kapott mindössze két órát arra, hogy elhagyja otthonát, miután egy feltételezett második világháborús bombát találtak egy kertben Plymouth városában.

Emberek ezreit evakuálták Angliában, miután egy fel nem robbant bombát találtak egy kertben Plymouth városában 3

A fel nem robbant eszközt kedd délelőtt fedezték fel a plymouthi Keyham területén, ami miatt bombaszakértők napokig tartó intenzív nyomozást indítottak azért, hogy hogyan lehetne a helyzetet a leghatékonyabban kezelni. Pénteken úgy döntöttek, hogy az 500 kg-os bombát a Plymouthon viszik keresztül egy lezárt útvonalon, hajóra rakják és a tengerbe dobják.

A plymouthi városi önkormányzat délben bejelentette, hogy a St Michael Avenue területén található kert és a Torpoint Ferry közötti útvonal 300 méteres körzetében élőknek 14 óráig el kell hagyniuk a területet, és csak délután 5 óra után térhetnek majd vissza.

Emberek ezreit evakuálták Angliában, miután egy fel nem robbant bombát találtak egy kertben Plymouth városában 4

A védelmi minisztérium az Egyesült Királyság egyik legnagyobb békeidőbeli evakuációs műveletének nevezte a második világháború óta. Riasztást küldtek az emberek telefonjára a kormányzati vészhelyzeti riasztási rendszer segítségével, amelyet tavaly országosan teszteltek, és áprilisban élesítettek. Úgy tudni, hogy ez volt az első valós esemény, amelyben a rendszert üzembe helyezték.

Az egyik helyi lakos azt mondta a PlymouthLive-nek: „[Ez] teljesen szürreális volt, mivel a Devonport parkban mindenki [telefonja] egyszerre kezdett el riasztani.”

A területen összesen 1219 ingatlan található, amelyekben a becslések szerint mintegy 3250 ember él. Eközben Plymouthban felfüggesztették a vonatok és kompok közlekedését, a buszokat pedig alternatív útvonalakra terelik. A képviselő-testület közölte, hogy folyamatosan tájékoztatja a lakosságot, és azonnal jelzik a lakosságnak, ha újra megnyitják a területet.

Emberek ezreit evakuálták Angliában, miután egy fel nem robbant bombát találtak egy kertben Plymouth városában 5

Az önkormányzat szóvivője ezt mondta: „Ez egy nagyon összetett helyzet, és számos tényezőt figyelembe kellett venni, az emberek biztonságától kezdve, az anyagi károkat és a föld alatti közművekre gyakorolt hatásokat. Az eszközzel kapcsolatos további információk és az összes lehetőség – köztük a helyszíni ellenőrzött robbantás – mérlegelése után a partnerek megállapodtak abban, hogy a legbiztonságosabb és legkisebb mellékhatással járó megoldás az, ha eltávolítják az eszközt a St Michael Avenue-ról, és a Torpoint Ferry-hez viszik majd a tengerbe dobják biztonságos helyen.”

A hadsereg és a Királyi Haditengerészet bombaszakértői röntgenfelvételeket készítettek és ásatásokat végeztek a kockázat felmérése érdekében. Az ásatási helyszínről készült képeken egy nagy rozsdás fémtárgyat láthatunk, amelynek alakja megegyezik a Luftwaffe által használt bombákéval, például az 500 kg-os SC500-assal, amelyet rendszeresen használtak akkoriban.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után