Eltörte a bokáját egy utas a Ryanair járatán, akkorát rántott a gép egy hirtelen manővernél 1

A Ryanair légitársaság egyik járatán az egyik utas a bokáját törte, miután a pilóta egy hirtelen manővert hajtott végre, hogy elkerüljön egy ütközést a levegőben.

Eltörte a bokáját egy utas a Ryanair járatán, akkorát rántott a gép egy hirtelen manővernél 3

A járat, amin az incidens történt Edinburghból tartott épp a Kanári-szigetek irányába, Fuerteventurára. Azonban nem sokkal azelőtt, hogy a gép megérkezett volna, amikor az irányító torony kérésére a személyzet megkezdte a süllyedést több, mint 36 ezer láb (durván 11 km) magasságról, váratlanul azt az utasítást kapták, hogy szakítsák meg a süllyedést.

Ez azért volt, hogy nehogy túl közel kerüljenek egy szintén arra repülő EasyJet járathoz. A hírek szerint a személyzet a robotpilóta segítségével akarta szinten tartani a repülési magasságot, azonban valamilyen okból kifolyólag a gép ezt követően is tovább süllyedt.

Hogy a további magasságcsökkenést megakadályozzák, és elkerüljék a másik járattal való „túl közeli találkozást”, a pilóta kikapcsolta a robotpilótát és kézi irányításra váltott. Ez okozott egy hirtelen igen nagy lökést, hogy szinte mindenki, aki állt a gépen abban a pillanatban, vagy a földre zuhant, vagy nekiesett valaminek.

Az elmondások alapján a négy fős kabinszemélyzet minden tagja elesett, de rajtuk kívül több utas is hasonlóan járt. Egyikük egy páréves kisfiút tartott a kezében, akinek a falnak csapódva megsérült a feje, a rá vigyázó felnőttnek pedig eltört a bokája. Több utas hangosan sírt a baleset miatt, és idegesen kérte számon a történteket az utaskísérőktől. Az eset mint kiderült már jó néhány hónappal ezelőtt történt, azonban csak most hozta nyilvánosságra a róla készült jelentést a spanyol hatóság.

Eltörte a bokáját egy utas a Ryanair járatán, akkorát rántott a gép egy hirtelen manővernél 4

Az elmúlt hetekben az angliai magyarok által használt másik fapados légitársaság is sok utasnál kiverte a biztosítékot, miután az egyik járatukon rengeteg utasnak szándékosan fel sem rakták a csomagjaikat a gépre, azonban erről csak a leszállást követően értesítettek mindenkit. A cég tavaly már kapott egy 32 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, amit többek közt a kellő szakmai gondosság hiánya miatt szabott ki rá a Pest Megyei Kormányhivatal.

A Ryanair egyébként ismét leszerepelt az évente elkészített közvéleménykutatáson, ahol az utasokat arról kérdezik, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb légitársaságok, ugyanis ismét sikerült a lista legalján végezniük. Az utasok a légitársaság minőségét egy 0-100-ig terjedő skálán így összesen 40-esre értékelték. Azonban a Wizz Air sem produkált sokkal jobb eredményeket. Erről egy korábbi cikkünkben itt olvashattok bővebben.    Forrás

Megosztás