Elsüllyedt egy kishajó 80 emberrel, köztük több kisgyerekkel a fedélzetén Anglia partjainál 1

Mintegy 80 illegális bevándorlóval és köztük legalább három gyermekkel a fedélzetén elsüllyedt egy kishajó a csatornán a brit partok közelében. A mentés a reggeli órákban még folyt.

Elsüllyedt egy kishajó 80 emberrel, köztük több kisgyerekkel a fedélzetén Anglia partjainál 3

Ma reggel durván öt mérföldre Kent partjaitól történt a baleset amelyet követően emberek tucatjait kellett kimenteni a vízből a parti őrség és a segélyszolgálatok embereinek. Egyelőre nem érkezett hír halálesetről, és még az sem világos, hogy hány embert kellett kórházba szállítani.

A vízből kimentett személyek közül hárman gyerekek voltak. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy miért borult fel a hajó. A parti őrség helikopterét és a mentőcsónakokat Doverből és Walmerből küldték ki a helyszínre, hogy segítsenek a mentésben.

A határőrség Defender és Ranger típusú hajói, valamint egy Taku támogató hajó is a helyszínen vannak.

Elsüllyedt egy kishajó 80 emberrel, köztük több kisgyerekkel a fedélzetén Anglia partjainál 4

Az elmúlt héten 297 migráns érkezett öt különböző hajón. Június 3-án 63-an érkeztek egy hajón és aztán további 234-en négy másik hajón június 4-én. Csak idén májusban rekordot döntött az Egyesült Királyságba kishajókon érkezők száma, ugyanis 711-en keltek át.

Mintegy 80 000 migráns érkezett az Egyesült Királyságba azóta, hogy a kormány több mint két éve megkötötte a ruandai megállapodást. A legális és illegális migráció kulcsfontosságú téma a júliusi választások közeledtével.

Sir Keir Starmer azzal vádolta Rishi Sunakot, hogy „a valaha volt legliberálisabb miniszterelnökünk a bevándorlás ügyében”. De Sunak azt mondta, hogy a ruandai deportáló repülőjáratok „júliusban útnak indulnak, de csak akkor, ha én leszek a miniszterelnök”.

Elsüllyedt egy kishajó 80 emberrel, köztük több kisgyerekkel a fedélzetén Anglia partjainál 5

“Ragaszkodjunk a tervünkhöz, és az illegális migránsok rajta lesznek azokon a gépeken, a Munkáspárt győzelme esetén viszont kint lesznek az utcáinkon.”

Starmer azonban azt mondta, Sunak „egyáltalán nem teljesítette” azon ígéretét, hogy megállítja a kis hajók átkelését a Csatornán. Starmer elmondta, hogy amúgy támogatja a menedékkérelmeknek egy harmadik országokban történő feldolgozását, „ha ez lehetséges a nemzetközi joggal összhangban”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után