Egy bűnbanda, aki bedrogozott, majd elrabolt egy brit modellt azzal a céllal, hogy szexrabszolgaként eladják, végül elengedte a nőt azért, mert kiderült, hogy édesanya – állítja az olasz rendőrség.

a rendőrség modellezte az elrablás körülményeit

A 20 éves nőt Milánóba csábították egy fotózás ígéretével, de aztán mikor megérkezett a helyszínre, két férfi megtámadta, és ketamint etettek meg vele. Ezután egy kocsiba tuszkolták, és elvitték valahova, ahol az árverésig fogságban tartották volna – a lánynak 230 000 font lett volna a kikiáltási ára. De a „Black Death” nevű bűnbanda belátta, hogy hiba volt elrabolni a lányt, amikor kiderült, hogy annak van egy kicsi gyereke, mert ez így már az „elveik ellen való”. Ezután elengedték, de azt mondták, „megölik”, ha bárkinek is beszél arról, ami vele történt. A nőnek az elrablói egy levelet adtak oda mielőtt elengedték, ezt találta meg a rendőrség a nyomozás során.

„A Black Death Group nagylelkűségének köszönhetően most elengedünk. Az elengedésed mellé azonban figyelmeztetés is jár, ezért nagyon figyelmesen olvasd el a levelet. Biztosan tisztában vagy az értékeddel a szexrabszolga-piacon, és azt is meg kell értened, hogy ez nem személyes ügy, ez csak üzlet. Amikor elengedtünk, nagyon sok mindent figyelembe vettük. Hiba volt elrabolni téged, figyelembe véve, hogy édesanya vagy, emiatt semmilyen körülmények között nem lett volna szabad ezt tenni. Emellett, amint te is jól tudod, egy nagyon befolyásos és tiszteletreméltó ember vett védelmébe téged, és nagyon világosan kifejezte, hogy mi legyen a sorsod.”

„Amikor hazaérkezel, mindennemű nyomozást az ügy kapcsán le kell állítanod. Emellett abba is beleegyezel, hogy általunk előre meghatározott információkat szivárogtatsz ki a médiának – bizonyítékot kérünk majd egy éven belül arról, hogy ezeket megtetted. Ezen felül se te, se a családod nem beszélhet rólunk rosszakat és negatív dolgokat a nyilvánosság előtt. Jól bántunk veled és tisztelettel, és elvárjuk, hogy hasonlókat halljunk vissza tőled. Bármit nyilvánosságra hozhatsz, amit tőlünk hallottál az elrablásod alatt, mert semmi olyat nem mondanánk előtted, ami káros lenne az üzletünkre.”

„Emellett abba is beleegyezel ezáltal, hogy kifizetsz 50 000 fontot, ami a szabadon engedésed költsége. BitCoinban várjuk az összeget egy hónapon belül. Amennyiben ezek közül bármit nem teljesítenél, számíthatsz arra, hogy eltüntetünk.”

a férfi akit letartóztattak az ügy kapcsán

A nőt a rendőrök szerint egy nagy bőröndbe tuszkolták, és egy Turin mellet lévő kis farmra vitték. 6 napig tartották fogságban, utána engedték el. A banda a vád szerint „kereskedelmi tevékenységeket” folytat az Internet „sötét oldalán”, vagyis a „dark weben”. Nemrégiben el is fogtak egy lengyel származású brit férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő is részt vett ezekben az ügyletekben, a képeit is nyilvánosságra hozták.

az olasz rendőrség szerint itt tartották fogva a nőt

„Egy ilyen súlyos bűntény elkövetői csak nagyon veszélyes személyek lehetnek – főleg, mivel jelezték, készek lennének egy végső megoldással is elhallgattatni az áldozatot. Az elfogott férfi is gyilkos, és egy olyan szervezetnek dolgozott, aki a dark weben folytatott emberkereskedelmet” – mondta az olasz rendőrség szóvivője. Azt is hozzátették, hogy a brit és lengyel rendőrséggel együttműködve folytatják a nyomozást.

A külügyminisztérium azt mondta, az olasz nagykövetségük minden tőlük telhető segítséget megad a brit modellnek Olaszországban, és szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal.  Forrás Hirdetőknek: [email protected]