Ellopták egy férfi bankkártyáját, és az első boltban 4 millió GBP-ot nyertek vele 1

Egy férfi, akinek az ellopott bankkártyájával nyertek 4 000 000 GBP-ot kaparós sorsjegyen, abban reménykedik, hogy joga lesz a hatalmas nyeremény legalább egy részére.

Ellopták egy férfi bankkártyáját, és az első boltban 4 millió GBP-ot nyertek vele 3

Joshua Addyman kártyáját két piti kis tolvaj, Jon-Ross Watson és Mark Goodram vették el, miközben 2019-ben Londonban lopkodtak számos embertől. Goodram látta, hogy Joshua használja a kártyát, és a kezére írta a kártya adatait. Nem sokkal ezután a Boltonból származó páros ellopta a kártyát és körülbelül 180 fontot költött el Josh pénzéből, amelyből többek közt a nyertes kaparós sorsjegy megvásárlását is finanszírozták.

Ezt követően ötnapos italozásba kezdtek, hogy megünnepeljék a nagy nyereményt, de Camelot – aki akkoriban üzemeltette a National Lotteryt – nyomozni kezdett, amikor Goodram közölte, hogy nincs bankszámlája, és egy barátjuk adta oda nekik a bankkártyát a jegy megvásárlásához.

A férfiak azt állították, hogy a haverjukat Johnnak hívják, de vezetéknevet vagy címet nem adtak meg, mondván, névtelen szeretne maradni. Végül bűnösnek vallották magukat csalásban, és 2021-ben börtönbe is kerültek. De Joshua-nak fogalma sem volt róla, hogy a kaparós sorsjegyet az ő kártyájával vették, amíg a múlt héten el nem mondták neki. Most azon töpreng, hogy a főnyeremény egy része vajon hozzá kerül-e.

Ellopták egy férfi bankkártyáját, és az első boltban 4 millió GBP-ot nyertek vele 4

„Ha megkapnám egy részét, az zseniális lenne” – mondta. Joshua épp Claphamben volt, amikor ellopták a kártyáját. Észrevette, hogy két 90 font értékű tranzakció érkezett a bankszámlájára, és miután rájött, hogy a kártyát ellopták, azonnal deaktiválta. A bank hamarosan visszatérítette neki a 180 fontot, és Joshua úgy gondolta, hogy ezzel vége a történetnek.

Ellopták egy férfi bankkártyáját, és az első boltban 4 millió GBP-ot nyertek vele 5

Később azonban a Greater Manchester Police megkereste az ügyben, és 2020 végén felkérték, hogy menjen el a manchesteri bíróságra.

„Soha senki nem mondta nekem, hogy azért, mert valaki 4 millió fontot nyert. Korábban ellopták a kártyámat, és azt kérdeztem, hogy „miért olyan nagy dolog ez?” Soha senki nem magyarázta el nekem.” Azt mondta, úgy döntött, nem megy el, mert Londonban él, és a Covid épp tombolt, és nem magyarázták meg, miért fontos, hogy személyesen megjelenjen.

“Határozottan együttműködőbb lettem volna, ha elmondják, mi a helyzet” – tette hozzá.

A Metro beszélt a jelenlegi lottóüzemeltetővel, aki azt mondta, Joshnak nem volt joga a nyeremény megtartására, mivel a kaparós sorsjegyet egy bűncselekmény részeként vásárolták.

„Nem volt okunk felvenni vele a kapcsolatot, mivel nem ő a jegy tulajdonosa, és nem is keresett minket. A szóban forgó nyereményt a National Lottery Good Causes-nek fizetik ki a törvényes elévülési idő lejárta után, amely az adott kaparós sorsjegy játék nyereményigénylési időszakának végétől kezdődik.”

Arra a kérdésre, hogy Josht miért nem tájékoztatták a kaparós sorsjegyről, a Greater Manchester Police azt mondta: „Teljes vizsgálatot folytattunk egy csalás ügyében, amelynek eredményeként két férfit szabadságvesztésre ítéltek. Az áldozatot megfelelő frissítésekkel és információkkal láttuk el, amelyek megvédték a nyomozás integritását, és segítettük az elkövetők bíróság elé állítását.”

Miután a Camelot felfedte a csalást, de mielőtt a férfiak bűnösnek vallották magukat, Goodram és Watson eladta nagy nyereményük történetét a The Sun-nak, később pedig egy híres ügyvédet kértek fel, hogy megpróbálja rávenni a Camelot-ot a 4 millió font kifizetésére. De végül soha nem kapták meg a pénzt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után