Elképesztő mennyiségű kaja megy kárba az új szabályok miatt a pubokban Angliában 1

Nagy-Britanniában néhány nappal ezelőtt véget ért a második országos lockdown, ami után újra a korábbról már ismert három készültségi szintes rendszer került bevezetésre. Pontosabban szólva egy módosított, szigorított változat, és az egyik új módosítás miatt óriási mennyiségű étel megy kárba minden nap.

Elképesztő mennyiségű kaja megy kárba az új szabályok miatt a pubokban Angliában 2

A 2. készültségi szint alá eső egyik területen dolgozó egyik csapos arra szólította fel az embereket a közösségi médián keresztül, hogy csak akkor üljenek már be sörözni, ha éhesek is, miután folyamatosan el nem fogyasztott, sokszor érintetlenül hagyott ételeket kell kihajigálniuk a kukába. Will Dalrymple elmondása szerint minden nap szemtanúja annak, hogy egész főételeket kapartak a kukába amikhez hozzá sem nyúltak, ugyanis csak azért vették meg az emberek, hogy pár sört leguríthassanak.

A kormány legújabb, koronavírus szabályainak értelmében a 2. szint alá eső kocsmáknak és bároknak be kell zárniuk hacsak nem tudnak étteremként működni, és rendes teljes értékű főételeket felszolgálni, mivel alkoholt csak ezek mellé árusíthatnak. Dalrymple úr, aki elismerte, hogy az új szabályok eléggé „zavarosak”, a Twitteren olyan képeket tett közzé, amelyeken meg nem evett szendvicseket, salátákat és chipseket láthatunk, amelyek állítása szerint eztán sokminden mással együtt ki lettek dobva, miután az emberek csak azért vásárolták meg őket, hogy inni tudjanak.

„Ha annyira nagyon kétségbeesetten vágytok az italra, vagy ennyire szeretnétek a kocsmákat támogatni, akkor menjetek már olyankor, amikor éhesek is vagytok. Eltekintve az elképesztő élelmiszer-pazarlástól, amelynek tanúja voltam az elmúlt két napban (egész érintetlen főételek kukába hajigálasa csak azért mert valaki gyorsan be akart dobni egy sört mielőtt felszáll a vonatra)…”

Elképesztő mennyiségű kaja megy kárba az új szabályok miatt a pubokban Angliában 3

„…Valóban enni kell ahhoz, hogy az ember élvezhesse az alkoholos italokat. Noha látom a szabályok mögött meghúzódó érveket, ezek azonban borzalmasan homályosak és nehéz helyzetbe hozzák a bárok alkalmazottait. Minden kocsma másképp fogja értelmezni a szabályokat. Ezt fogadjátok el!” – írta mindenkihez szólva a twitteren.

„Csak akkor menjetek inni, ha éhesek is vagytok. Ez a sok étel például azért került a kukába, mert három ember két-két Morettit akart. Mindeközben a hírekben meg folyton azt lehet hallani, hogy sok embernek a food bankokra az és ingyenes iskolai étkeztetésre kell támaszkodnia. Azért gondolkodjunk már el ezen…”

A kocsma dolgozója, aki nem árulta el, hol dolgozik, azt is kérte az iszogató emberektől, hogy ne gyakoroljanak nyomást a személyzetre, hogy a kedvükért szegjék meg a szabályokat és ne veszítsék el önuralmukat, ugyanis a korlátozásokat nem ők találták ki, és nem ők tehetnek róla.     Forrás

Megosztás