Eljárás indul a Wizz Air és a Ryanair ellen is Magyarországon 1

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely valamint a közszolgálatért felelős államtitkár utasítására a Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi vizsgálatot indít a Wizz Air légitársasággal szemben a csütörtöki késések és az utasfelvétellel és jegyekkel kapcsolatos sorozatos problémák miatt.

Eljárás indul a Wizz Air és a Ryanair ellen is Magyarországon 3

A kiváltó ok a csütörtöki több órás késéssel induló járatok voltak, de előtte több ízben fordult elő például olyan szituáció is, amikor jeggyel rendelkező utasok nem fértek fel a járatukra, ami természetesen csak a reptéren derült ki.

Az egyik utas jelezte csütörtökön, hogy a reggeli járatok közül mindegyik legalább 50 perces késéssel van kiírva. Ő elmondása szerint a 6:10-es berlini járattal indult volna, azonban a gép még reggel 8-kor is a reptéren állt. Azt is elmesélte, hogy az utasokat úgy ellenőrizték, hogy a gép hangszóróján egyesével mondták be a nevüket, és kézfeltartással kellett jelezni, hogy ott van az illető.

Több másik járaton is egy emberrel több volt, mint ahánynak lennie kellett volna. Egy másik utas arról számolt be, hogy a késések még a délután folyamán is folytatódtak, és volt olyan járat is, ahol egyáltalán nem tájékoztatják az utasokat. Mint kiderült a 9:10-re kiírt stockholmi járat pedig nemcsak a 2 órát késett, hanem állítólag 230 fő tudott jegyet venni rá, a légitársaság azonban 180 fő befogadására alkalmas gépet indított volna arra az útra. Lényegében nemes egyszerűséggel 50 utasnak nem volt helye egyáltalán.

Az elmondások alapján azok az utasok, akiknek nem jutott hely, egy négy nappal későbbi gépre kaptak helyet. Ráadásul azt pedig nem is magyarázták el, hogy amúgy mi alapján döntötték el, hogy ki szállhat fel a gépre, és ki nem.

Volt azonban olyan utas is, akivel még ennél is jobban kitoltak, ugyanis a hiányos kommunikáció folytán nemcsak a járatával nem tudott elindulni, de így a nyaralása is elúszott. A Wizz Air ráadásul az ő esetében a reptérre próbálja rákenni a dolgot, és se másik járatra nem kapott jegyet, se az árát nem hajlandóak visszaadni neki.

A fapados légitársaság szóvivője azt reagálta az ügy kapcsán, hogy a késések az utasfelvételi rendszerben történt fennakadások miatt voltak, de mindent megtesznek azért, hogy ezek a lehető leghamarabb elinduljanak. A Wizz Air szerint minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak és a légitársaság saját szabályzatának megfelelően jártak el, már ami az utasok tájékoztatását illeti.

“Különösen felháborító, ahogyan a légitársaság a saját hibájából előállt helyzetet kezeli, a tájékoztatás minimumát sem biztosítva az általa megkárosított utasoknak” – írták a csütörtök délután kiadott közleményükben Gulyásék az eljárás indítása kapcsán.

A fővárosi kormányhivatal a másik fapadossal, a Ryanairrel szemben is vizsgálatot indított. György István kormánymegbízott a légitársaság poggyászkezelésével kapcsolatos hiányosságok miatt rendelte el két hete a vizsgálat lefolytatását.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás

Megosztás