Több üzleti vezető is őszintén beszélt a bevándorlási tervekről Nagy-Britanniában 1

Több üzleti vezető is figyelmeztette Theresa May-t, hogy nagyon rossz hatással lehet az üzleti életre a kormány terve, miszerint évi 100 000 fő alá csökkentenék a nettó bevándorlást.

Több üzleti vezető is őszintén beszélt a bevándorlási tervekről Nagy-Britanniában 3

Öt vezető gazdasági csoport fejezte ki aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy ha a kormány tényleg meglépné a sokat vitatott tervét, és „pár tízezerre” csökkentené az évi bevándorlók számát – ami a tavalyi évben szeptemberig 273 000 fő volt -, azzal jelentősen megnehezítené a cégvezetőknek a helyzetét, és nem találnának elegendő munkaerőt, akik ellátnák a feladatokat a Brexit utáni nehéz időkben.

De annak ellenére, hogy szeretnék elérni, hogy May átgondolja a tervét, nagyon valószínű, hogy ez a pont még mindig benne lesz a konzervatívok jövő hétre várt kiáltványában. A kormányszóvivő reagált a gazdasági vezetők aggodalmára: „Theresa May erős és stabil vezetése alatt az Egyesült Királyság továbbra is a legkiválóbb munkaerőt fogja vonzani, azokkal a képességekkel ellátva, amelyekre az országnak szüksége van, eközben pedig a nettó migráció fenntartható mértékre fog csökkenni. Jeremy Corbynnal ellentétben nekünk van tervünk a bevándorlás kérdésében.”

Nem mindenki ért azonban ezzel egyet. „Az nagyon rendben van, hogy az ország átveszi az ellenőrzést a határai felett, de először azt kellene kitalálni, hogy mi lenne a legjobb az embereknek és a gazdaságnak munkaerő szempontból ebben az ügyben, és nem egy random kitűzött cél után menni, aminek megvan az a veszélye, hogy visszafelé sül el” – mondta Josh Hardie, a CBI egyik vezetője.

Dr. Adam Marshall, a British Chambers Commerce igazgatója egyetértett: „Lehet a politikusok szerint egy szörnyű ötlet fog nekik rengeteg szavazót nyerni, de ettől még az ötlet nem lesz kevésbé rossz. Egy vakon kitűzött önkényes cél nem az, amire a brit embereknek, vagy a brit gazdaságnak szüksége van. Óriási a különbség aközött, hogy szabályozzuk a bevándorlást, olyan célok alapján, amit az emberek megértenek és elfogadnak, vagy csak vaktában megyünk egy célszám felé.”

A kijelentésekkel olyan vezetők is egyetértenek, mint az Insitute of Directors feje, Seamus Nevin, vagy a London First igazgatója, Jasmine Whitbread. „Az üzleti világ megérti a bevándorlás kontrollálásának szükségességét, azonban a kitűzött nettó célnak semmi értelme. Egy teljesen önkényes szám, és lehetetlen elérni, hacsak nem akarjuk a gazdaságot teljesen felesleges, és súlyos veszélybe sodorni.”

A sok figyelmeztetés azután jön, hogy az Open Britain elkezdte az úgynevezett „Drop the Target” kampányát, aminek a célja pont ennek az irracionális célkitűzésnek az újragondolása. A szervezet más kereskedelmi szervezeteket is megkérdezett a kampány kapcsán az esetről, és mind megerősítették, hogy ennél sokkal rugalmasabb hozzáállás kellene. A kis, és középvállalkozásokban dolgozó európai állampolgárok egyötöde, a vállalkozások 59%-a aggódik a szigorú kvóta miatt. Ezen felül a vállalkozások 13%-a elgondolkodna azon, hogy az üzletét külföldre költöztesse akkor, ha a munkavállalók alkalmazása körül túl sok nehézség és korlát lenne.

Az egészségügyi szektor is jelezte, hogy jelentős munkavállalói válság jelentkezne a kijelölt számok esetén, körülbelül 60 000 ember hiányozna évente a korházakból. A nemzeti farmerszövetség is kijelentette, hogy a betakarításkor szükség van minden brit, és uniós állampolgárra idénymunkásnak, hogy megfizethető és minőségi terményt tudjanak biztosítani. A Society of Motor Manufacturers and Traders szerint a munkaerő szabad áramlásának mindenképpen folytatódnia kellene, mivel már így is 5000 betöltetlen hely van a szektorban. „Bármely jövőbeli szabályozásnak biztosítania kell, hogy a képzett munkaerő, esetünkben a képzett borkészítők és vendéglátósok, szabadon dolgozhassanak az országban.” – tette hozzá a Wine and Spirit Trade Association.    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után