Eldőlt: Boris Johnson bejelentette, hogy eltolja a korlátozások feloldását Angliában 1

Boris Johnson, brit miniszterelnök sajnos hivatalosan is megerősítette, hogy a fennmaradó társadalmi távolságtartási korlátozások feloldását egy egész hónappal, július 19-ig elhalasztják, miután figyelmeztették rá, hogy a korlátozások túl korai enyhítése ezrek halálához vezethet.

Eldőlt: Boris Johnson bejelentette, hogy eltolja a korlátozások feloldását Angliában 3

A miniszterelnök az ütemterv utolsó szakaszának négyhetes eltolását, az először Indiában azonosított Delta-variáns gyors terjedése miatt rendelte el. Johnson azt nyilatkozta, hogy „bízik benne”, hogy további késleltetésre nincs és nem is lesz szükség, de persze teljesen kizárni nem tudta annak lehetőségét, hogy egy előre nem látható és „sokkal veszélyesebb” variáns bukkan fel. A tudósok arra figyelmeztettek, hogy több mint 40 000 ember halhat meg ezen a nyáron, ha a Delta variáns végigsöpör az Egyesült Királyságon, még a korlátozások feloldásának elhalasztásáról szóló döntés után is.

A kormány sürgősségi helyzetekkel foglalkozó tudományos tanácsadó csoportjának (Sage) benyújtott dokumentum szerint a fertőzések, kórházi ápolások és halálozások gyors emelkedése „valószínű” nyáron, függetlenül attól, hogy a variáns rendkívül virulens jellege miatt feloldják-e a korlátozásokat vagy sem. A várható halálozási arány maximuma napi 700-ról kb. 500-ra csökkenthető lenne azáltal, hogy a brit kormány elhalasztja Johnson ütemtervének 4. lépését a tervezett június 21-ről egy későbbi dátumra.

A „Szabadság Napjának” eltolása a becslések szerint a vendéglátóipar számára 3 milliárd font veszteséget okozhat, és emellett 300 000 munkahelyet veszélyeztet. Az iparági vezetők felszólították a Pénzügyminisztériumot, hogy terjesszék ki a pénzügyi támogatási intézkedéseket, és többen is kihangsúlyozták, hogy a korlátozások feloldásának eltolása hatalmas csapást mér a Covid által sújtott cégekre.

Az olyan vállalkozásoknak, mint a kocsmák és éttermek, továbbra is korlátozott kapacitással kell tehát működniük, másoknak, például a kluboknak pedig legalább július 19-ig teljesen zárva kell maradniuk.

Kate Nicholls, a UK Hospitality vezérigazgatója elmondta, hogy az ágazat már több mint 87 milliárd fontot veszített idáig az árbevételéből a világjárvány kezdete óta, és további támogatásra lesz szükség. A British Beer and Pub Association (BBPA) pedig közölte, hogy ez a húzás durván 400 millió fontjába kerül majd a kocsmáknak. Frances O’Grady, a TUC igazgatója célzott támogatásra szólította fel a kormányt, hogy megmentsék a legsúlyosabban érintett ágazatokat, míg Mike Cherry, a Kisvállalkozások Szövetségének országos elnöke szerint sok kisvállalkozás „van a szakadék szélén”, és egyre fogy a hitük, hogy fenn tudnak maradni.

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai ma azt mutatják, hogy a brit munkavállalók száma 197 ezerrel nőtt április és május között, de 553 ezerrel csökkent a világjárvány kitörése óta. A Pénzügyminisztérium pedig közölte, hogy a furlough-rendszer révén már 11,5 millió munkahelyet támogatott, összesen közel 65 milliárd fonttal, és a rajta lévő emberek száma viszont fokozatosan csökken.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után