Egyre többen adnak ki ingyen szobákat Angliában, szexért cserébe 1

Nyomozók vizsgálatai során kiderült, hogy Anglia-szerte rengeteg olyan főbérlő van, aki szexért cserébe adja ki a szobákat vagy lakásokat.

Egyre többen adnak ki ingyen szobákat Angliában, szexért cserébe 3

Ezek az olyan sebezhető helyzetben lévő embereket használják ki, akik nagyon nehezen tudnának lakbért fizetni, így ezzel az ajánlattal sokszor könnyű őket elcsábítani. A jelenséget „albérletért szex”-nek nevezik, és az olyan hirdetőoldalakon, mint például a Craigslist, százával találni ilyet a BBC kutatásának eredményei szerint.

Egy kis két szobás Hull melletti ház hirdetésében például ez olvasható: „A pénz nem probléma, csak szeretnék egy kis társaságot. Egy-két feltétele van a beköltözésnek… mindkettőnknek megfelelő egyezségre jutnánk vele. Ingyen albérlet, máshogy megfizetve.” Egy másik hirdetésben, amelyet egy 35 éves londoni férfi rakott fel, tágas luxuslakásról beszél London központjában, amiért fizetni se kell, ha cserébe egy „domináns, szép nő rálépne azokkal a gyönyörű lábakkal, és parancsolgatna neki”.

Az egyik nő, aki válaszolt egy ilyen hirdetésre, azt mondta, úgy érezte, egyszerűen nincs más opciója. „Bevitt a nappaliba, töltött nekem 1-2 italt, aztán egyből felvitt. Azt csinálta, amihez kedve volt, én pedig inkább belementem ezekbe.”

Az ilyen megállapodások védelmében volt olyan főbérlő, aki ezt mondta a BBC-nek: „Úgy gondoltam, hogy elég heti egyszer, vagy valami, igazából amíg szex van a dologban, nekem teljesen jó bármi.”  Egy másik szerint pedig „ez igazából olyan, mintha lakótársak lennénk, csak a rezsi, a lakbér ingyen van. Abba egyezik bele, hogy hetente párszor beugrik a szobámba.”

Itt olvashatod az egyik ilyen hirdetés szövegét:

Egyre többen adnak ki ingyen szobákat Angliában, szexért cserébe 4

Civil szervezetek most arra akarják rávenni az ilyen oldalakat, hogy próbálják meg kiszűrni ezeket a hirdetéseket. „Szerintem ezek a hirdetések nagyon a törvényesség szélén táncolnak pengeélen. A főbérlők azzal érvelnek, hogy az albérlők önként mennek bele a megállapodásba.

Ezzel a probléma az, hogy ha egy olyan emberről van szó, aki kilátástalan helyzetben van, és ezért kihasználják, akkor a döntés illúziója is hamar eltűnik.” – mondta Andrew Wallis, az Unseen rabszolgaság-ellenes szervezet tagja. Mel Potter szerint pedig, aki a Brighton Oasis for women projekt tagja, ez „olyan szituáció, amibe valaki hosszú időre bele tud ragadni, és kiteszi az erőszak és a bántalmazás veszélyének is.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után